Архива вести
                   

БСК СЕ ВРАТИО У ЗОНУ ЈУГ: ПРВАЦИ ПЧИЊСКЕ ЛИГЕ

6. јун 2024.

Фудбалери бујановачког БСК после готово читаве деценије, поново су постали „зонаши“, пошто су победом у среду над директним конкурентом за прво место ФК Терноци (1:0) у претпоследњем колу и математички постали прваци Пчињске окружне лиге. Бујановачки клуб од наредне сезоне биће члан Зоне „Југ“. Наслов првака бујановачки фудбалери итекако су умели да прославе са својим навијачима.

Трибине стадиона БСК одавно нису биле пуне као у среду поподне. И док је навијање са обе стране било коректно, без инцидената и етничких провокација, на самом терену прштало је на све стране уз неколико инцидената и кошкања међу играчима.

Терноци је током утакмице само једном озбиљно запретио, док су Бујановчани пропустили неколико изгледних прилика. Победу БСК-у донео је капитен и један од најбољих и најискуснијих играча Никола Милић Коде сјајним голом пред крај првог полувремена. ре ове утакмице екипа из Великог Трновца заостајала је 4 бода, па је гајила наду да би победом могла до титуле у последњем колу, међутим Бујановчани нису пропустили прилику и потпуно заслужено су јуче обезбедили прво место.

У управи бујановачког клуба кажу да овај успех и повратак у зону није дошао случајно него се на томе напорно радило претходних година.

Пре шест година смо почели да подижемо клуб, са намером да га вратимо тамо где му је место. Започели смо озбиљан рад са млађим категоријама, формирали четири такмичарске селекције и идеја је била и да први тим уђе у виши ранг. Требало је доста времена, рада и одрицања да то остваримо, али ево успели смо – каже Бобан Киња Стојановић.

Циљ у наредном периоду је БСК постане стабилан члан Зоне Југ, а рад са младима се неће запоставити, напротив.

-Следеће године наш клуб слави 80 година постојања и ето успели смо да јубилеј дочекамо у рангу достојном традиције БСК – каже Стојановић.

Фудбал се вратио у наш град, поручили су из БСК.

 

Извор: bujanovacke.co.rs
Пише: Н. Стевановић


 

 

 

 

homescontents