Архива вести
                   

АРСИЋ: ЕКОНОМСКИ ПРОБЛЕМИ ВЕЋИ ОД БЕЗБЕДНОСНИХ

31. јули 2014.

Бујановац - Заменик председника општине Бујановац, Стојанча Арсић, изјавио је да локална власт у тој општини покушава да оживи привреду и додао је да су „економки проблеми много већи од безбедносних".

 „Што се тиче безбедности, можемо бити задовољни јер је она на задоввољавајућем нивоу. Чак је и степен криминалитета у опадању. Међутим ,када је економија у питању, ту су проблеми мало комплекснији", рекао је Арсић.

Арсић је додао да локална власт покушава да оживи привреду, пре свега фабрику „Гумопласрика".

„Имамо заинтересоване партнере за ову фабрику. Једна италијанска фирма је озбиљно заинтересована да 180 до 200 радника поново почне да ради", рекао је Арсић.

Он је такође рекао да у Бујановцу „приватни сектор нешто ради, а да је ситуација код осталих изузетно лоша".

Он сарадњу у локалној владајућој коалицији, коју чине Демокрастка партија (ДП) председника општине Нагипа Арифија , Покрет за демократски прогрес (ПДП) Јонуза Муслијуа, српске странке окупљене око Грађанске листе, на чијем је челу Арсић (УРС, СПС, НДС), и Српске напредне странке, оцењује као „добру"  и  уз "поштовање договорених принципа".

„Ако се и појави неки проблем, ми га решавамо „у ходу", каже Арсић.

По његовим речима, садашња коалиција води рачуна о равномерном улагању новца из општинког буџета у албанске и српске средине.

„У прошлој години смо имали око 56 милиона инвестиција из локалног буџета у средине у којима живе Срби", рекао је Арсић.