Архива вести
                   

АРБНОР И АУЉОНА: СТАЖИРАЊЕ У СКТ ДРАГОЦЕНО ИСКУСТВО

24. март 2022.

Београд - Арбнор Арифи  из Прешевa и Ауљона Халими из Медвеђе стажисти су ОЕБС-овог Програма стручне праксе, који своје знање усавршавају у Служби Координационог тела. Арбнор је стекао знање на основним и мастер студијама на Економском факултету из Суботице, Одељењу у Бујановцу а Ауљона је дипломирала на  Правном факултету.

С обзиром да се ближи крај Програма стажирања, Арбнор и Ауљона сумирају утиске и обоје истичу да ће им ово искуство много значити у даљем професионалном раду.

„Стажирајући у Служби Координационог тела многа тога сам научио. Увидео сам  колики је значај Службе Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа. Учествујући у раду овог владиног тела, имао сам прилику да пратим активности, програме и пројекте. Научио сам на који начин  Служба  Координационог тела помаже и финансира те три општине, од привредног, инфраструктурног, образовног, здравственог, те  цивилног сектора“, објашњава Арбнор.

Ауљона је у СКТ дошла са одређеним искуством рада у државном органу. Она је радила у општини Медвеђа и Културном центру на пословима превођења. Како каже, ово искуство које стиче у Служби Координационог тела је немерљиво и драгоцено за њу.

„Захваљујући ОЕБС-овом Програму и стажирању у Служби Координационог тела имала сам прилику да присуствујем разним састанцима од којих би као најупечатљивији истакла недавно одржан Друштвени дијалог. Осим тога, имала сам увид у  многе пројекте и програме Службе које за циљ имају побољшање квалитета живота грађана ових општина уз поштовање свих људских, мањинских, верских, политичких и других права и слобода“, истиче Ауљона.

Програм стручне праксе завршава се 3. маја ове године а до тада ће стажисти обилазити све институције које учествују у Програму и сумирати искуства.

Извор: Координационо тело