Архива вести
                   

АМБАСАДОР РУСИЈЕ У СРБИЈИ ЧЕПУРИН ПОСЕРТИО ПРЕШЕВО

14. август 2015.

Министар за рад, запошљавање, борачка и сцијална питања Александар Вулин и амбасадор Русије у Србији Алаксандара Васиљевич Чепурин, посетили су Прихватни ценатар за мих+гранте у Прешеву, коме је уручена донација српско руског хуманитарног центра из Ниша. Прихватном центру за мигранте уручени су апарати за електричну енергију, резервоари за воду, пећи за грејање и рефлектори. Чепурин је оценио да се Србија због прилива миграната нашла у тешкој ситуацији иако ништа томе није допринела и зато јој треба помоћ, а једина дилема је да ли ће се прилив миграната повећати и шта  у том случају би требало радити.

„Видели смо овде да се Србија нашла у ситуацији да има много трошкова око миграната и ми ту ситуацију разумемо. Знамо зашто се то десило, то је принцип или историја котролисаног хаоса, али се испоставило да је котролисани хаос прешао у неконтролисани. Они који су закували ову ситуацију са мигрантима не могу сада тај хаос да контролишу, сада додатно желе да га закувају и Украјини, због тога морамо да се припремимо да ће се ситуација погоршати, а Србија нема везе са тим и ми желимо да јој помогнемо и пружимо подршку“, рекао је амабсадаор Русије у Србији, Алексанадар Чепурин.

Министар Вулин и амабасадор Чепурин положили су венце на Спомен-обележје погинулим припадницима полиције у етничким сукобима са припадницима ОВПМБ у предграђу Бујановца.

Извор: РТВ Пинк, Данас и Координационо тело