Архива вести
                   

31.8.2010.године

31. август 2010.

Реконструисан гранични прелаз код Прохора Пчињског

Прешево - Међународни гранични прелаз Прохор Пчињски свечано је отворен јуче након завршетка радова на његовој реконструкцији.

Радови на реконструкцији прелаза Прохор Пчињски завршени су пре уговореног рока, за нешто више од пет месеци. Прелаз је изграђен на приступачнијем месту и има четири нове саобраћајне траке, по две на улазу и излазу из земље. Уређена је комплетна сигнализација, као и нове службене просторије за особље царинске службе и пограничне полиције.

Гранични прелаз Прохор Пчињски бележи константан пораст обима саобраћаја и од почетка године до данас прешло га је око 9.000 возила и 27.000 путника. У току 2009. године број прелазака повећан је за око 30 одсто у односу на 2008. годину, а само у протеклих пар месеци на овом граничном прелазу забележен је раст од 10 посто у односу на исти период прошле године.

„Гранични прелаз Прохор Пчињски значајна је алтернатива граничном прелазу Прешево, који је под великим притиском, нарочито у току туристичке сезоне“, истакла је Жарица Веселиновић, управница Царинарнице Ниш. Након завршетка радова на прелазу Прохор Пчињски створени су бољи услови како за путнике, тако и за царинике који ту раде.

Вредност обављених радова је 70 милиона динара.

homescontents