Архива вести
                   

25.8.2010.године

25. август 2010.

ФАБРИКА ДУШЕКА  ПУНОМ ПАРОМ ДО КРАЈА ГОДИНЕ

Бујановац - Највећа европска фабрика душека, која се налази у Бујановцу, ради пуном паром, изјавио је Слађан Дисић, генерални директор „Симпа”, у чијем је саставу ова фабрика. Бујановачка фабрика производи за извоз, мањим делом за домаће тржиште, и тако ће бити све до краја ове године.

„Имамо уговорене послове, првенствено извоз душека за „Икеу” и друге купце, а у току су преговори са два велика трговинска ланца, као и разговори сa купцима на тржиштима на којима до сада нисмо били присутни. Захваљујући пословима које смо до сада уговорили, као и предвиђањима за пласман наше робе на домаћем тржишту и посредством наших инофирми, имаћемо потпуно упослене капацитете до краја године”, истакао је Дисић.

Генерални директор „Симпа” је додао да ће се вероватно радити и прековремено да би се испунили уговори. За толику производњу неопходан је несметан доток репроматеријала. Стога је од изузетне важности управо изграђено велико складиште репроматеријала, које се простире на десет ари. Инвестиција је коштала четрнаест милиона динара.

Окончан је и ремонт машина, које ће се, после неколико месеци рада са пола снаге, поново искоришћавати целокупним капацитетом.

Фабрика душека израђује годишње више од стотину хиљада различитих врста душека, као и душеке по еколошким стандардима, потом седамдесетак хиљада лежајева и више од двадесет хиљада гарнитура.