Архива вести
                   

11.август. 2010. године

11. август 2010.

МЛАДГРАД 2010

Данас је по први пут свечано уручено признање МЛАДГРАД, које је намењено локалним самоуправама и медијима за допринос младима у локалној заједници.

Признање су доделиле Грађанске иницијативе у сарадњи са Министарством за омладину и спорт и Министарством за државну управу и локалну самоуправу. Признање је додељено у оквиру обележавања Међународног дана младих и почетка године младих према УН календару.

У оквиру овог догађаја Министарству за омладину и спорт и Министарству за државну управу и локалну самоуправу уручене су и препоруке за унапређење институционалног оквира за партиципацију младих у локалној заједници. Циљ доделе награде МЛАДГРАД је одавање јавног признања локалним самоуправама које су учиниле видљив напредак у обезбеђивању системске бриге о младима у локалној заједници и охрабривање свих локалних самоуправа да уложе додатни напор за унапређење положаја младих.

Признања су додељена у три категорије:

1. За укупан допринос локалних самоуправа унапређењу положаја младих у локалној заједници
2. За локалне самоуправе за додељени јавни простор омладинској иницијативи
3. За допринос медија унапређењу положаја младих у локалној заједници

Због побољшања  положаја младих, општини Бујановац је уручено признање за допринос локалне самоупрве и медија промоцији положаја младих у у тој локалној заједници.

Додељене су и посебне захвалнице за омладинске групе које су својим активностима допринеле унапређењу извештавања медија о младима. Захвалнице су додељене тинејџерском поп шоу ТИ+ЈА=МИ из Бујановца и Организацији креативног окупљања, Београд.

Свечани догађај доделе признања је уприличен у уметничком павиљону Цвијета Зузорић на Калемегдану у присуству великог броја градоначелника и других представника локалних самоуправа из свих делова Србије.

Догађају су присусвовали представници ОЕБС-а, УНИЦЕФ-а, Делегације ЕУ у Србији, УСАИД-а, ИСЦ-а, као и министарстава и омладинске организације. Присутнима су се обратили Тања Азањац из Грађанских иницијатива, Снежана Самарџић Марковић, министар за омладину и спорт, Душко Радаковић, државни секретар у Министарству за државну управу и локалну самоуправу и Миљенко Дерета директор Градјанксих иницијатива и председник сртучног жирија.