Архива вести
                   

ВЕЛИКИ НАУЧНИ СКУП У БУЈАНОВАЧКОЈ БАЊИ

29. март 2024.

Научна конференција „Међународни изазови, здравство и Бујановачка Бања“ биће одржана у Бујановачкој бањи  у петак и суботу. Идеја скупа је афирмација овог лечилишта, да му држава посвећује више пажње и улаже у развој туризма, рекао је академик проф. др Слободан Нешковић у име организатора скупа.

Организатори конференције су Центар за стратешка истраживања националне безбедности ЦЕСНА Б, Међународна академија наука, уметности и безбедности и Универзитет Свети Ћирило и Методије у Великом Трнову у Бугарској.

Бујановачка бања је веома занимљива, јер је једна од три најлековитије бање у Европи, што показују и више него очигледни резултати. Наш циљ је да још више афирмишемо бању, да држава посвети више пажње и улаже у развој Бујановачке бање, да развијамо туризам јер и држава има користи од тога, а да не говоримо о запошљавању и другим економским постулатима који су последица таквог једног односа – каже др Нешковић.

На конференцији ће се представити 25 еминентних научних радника, који ће, како објашњава, давати предлоге за решавање проблема и смернице државним органима, јер проблема има у свакој сфери друштва.

- Ово је 112. конференција коју смо организовали за 18 година постојања Центра, објавили смо 39 књига и зборника радова, а произведен је 40. зборник који ћемо промовисати у Бујановачкој Бањи - додаје Нешковић.

Тема „Међународни изазови, развој и Бујановачка бања” биће, како каже, реализована са друштвеног, безбедносног, економског, правног, информатичког, етичког, етничког, техничко-технолошког, менаџерског и саобраћајног аспекта, као и са становишта поглед на туризам и рурални развој пољопривреде.

- Наше институције се баве националним интересима Србије, међународним изазовима и односима, економским развојем, руралним развојем и развојем туризма и пољопривреде, што је суштински интерес Србије - додаје Нешковић.

Пријем и регистрација учесника почиње у петак (29. марта) у 9 часова у Специјалној болници за рехабилитацију „Бујановачка бања“.

Извор: bujanovacke.co.rs

Написао: И. Јовановић