Архива вести
                   
9. мај 2018.

БУЈАНОВАЦ ОБЕЛЕЖАВА ДАН ЕВРОПЕ, 9. МАЈ, КАО ДАН ОПШТИНЕ

Бујановац –  „Бујановац је за дан општине прогласио 9. мај, као датум који припада свима и који на симболичан начин показује наше опредељење за европске вредности, а дан града ће данас бити обележен целодневним активностима у организацији локалне самоуправе,” изјавио је шеф кабинета председника општине Бујановац, Рахим Салихи.

9. мај 2018.

ШЕФ МИСИЈЕ ОЕБС У СРБИЈИ ПОХВАЛИО СРБИЈУ ЗБОГ УНАПРЕЂЕЊА ЗАКОНСКИХ ОКВИРА У ОБЛАСТИ НАЦИОНАЛНИХ МАЊИНА

Београд - Председница Владе Републике Србије, Ана Брнабић, разговарала је са шефом Мисије ОЕБС у Србији, амбасадором Андреом Орицијем, о учешћу ове организације у реформским процесима у области владавине права, реформи правосуђа, као и о стању у медијима у Србији.

9. мај 2018.

У ПРЕШЕВУ ПРОСЛАВА ДАНА ЕВРОПЕ УЗ ЗАХТЕВ ЗА ОТВАРАЊЕ ГРАНИЧНОГ ПРЕЛАЗА СА МАКЕДОНИЈОМ

Прешево – Поводом Дана Европе, власт Општине Прешево, коју предводи Алтернатива за промене, организује скуп у селу Миратовац, на граници са Македонијом, како би се скренула пажња републичких власти на вишегодишњи захтев мештана да се у Миратовцу отвори гранични прелаз.

8. мај 2018.

РАЗВОЈНИ ПРОГРАМ ЕУ ПРО ОБЈАВИО ПРВЕ ПОЗИВЕ ЗА ДЕСЕТ МИЛИОНА ЕВРА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ

Београд - Развојни програм ЕУ ПРО објавио је четири јавна позива за унапређење инфраструктуре у 99 локалних самоуправа у регионима Шумадије, западне, јужне и источне Србије, који укључују и локалне самоуправе Прешева, Бујановца и Медвеђе, за које је Европска унија (ЕУ) издвојила десет милиона евра.

8. мај 2018.

26. ФЕСТИВАЛ САВЕЗА ГУСЛАРА СРБИЈЕ У МЕДВЕЂИ

Медвеђа - Овогодишњи 26. фестивал Савеза гуслара Србије ће бити одржан 11. и 12. маја 2018. године, у сали Културног центра у Медвеђи. Најављено је учешће 18 друштава.

8. мај 2018.

ОБЈАВЉЕНИ ЈАВНИ КОНКУРСИ ЗА ПРОГРАМЕ И ПРОЈЕКТЕ ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА У ОБЛАСТИМА ОМЛАДИНСКОГ СЕКТОРА

Министарство омладине и спорта објавило је јавне конкурсе за програме и пројекте од јавног интереса у областима омладинског сектора, и то:

7. мај 2018.

БУЈАНОВАЧКИ НОВИНАРИ ОБЕЛЕЖИЛИ ДАН СЛОБОДЕ МЕДИЈА

Бујановац -   Српски и албански новинари оценили су на скупу којим је први пут у Бујановцу обележен Светски дан слободе медија, 3. мај, да је ситуација у медијима у Србији недовољно добра, не само у погледу слободе рада, већ и финансијског статуса новинара.

7. мај 2018.

ОБНОВА КОНАКА ПРИ МАНАСТИРУ ПРОХОР ПЧИЊСКИ

Прешево - Део Краљевог конака при манастиру Прохор Пчињски код Прешева је јануара 2014. године изгорео у пожару. У зависности од финансијских средстава, већи део Краљевог конака је обновљен у више фаза.

7. мај 2018.

ОДРЖАНА РАДИОНИЦУ СВИРАЊА БУБЊЕВА СА МЛАДИМ МИГРАНТИМА У ПРЕШЕВУ

Прешево - Један од најбољих професионалних бубњара у Републици Србији, Драгољуб Ђуричић, пренео је своја искуства младим мигрантима који су смештени у Прихватном центру за избеглице и мигранте у Прешеву.

7. мај 2018.

БОРАВАК БУЈАНОВАЧКИХ УЧЕНИКА У ПЕСТАЛОЦИ ДЕЧЈЕМ СЕЛУ У ШВАЈЦАРСКОЈ – УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ИНТЕРКУЛТУРАЛНЕ РАЗМЕНЕ

Бујановац - У оквиру пројекта „Наш град, наше школе“ који реализује Служба Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа са партнерском организацијом Група 484 уз подршку Песталоци дечије фондације, група од 40-торо ученика је кренула данас пут Трогена, дечијег села у Швајцарској.

«Претходна страна   Следећа страна»