Архива вести
                   

БУЈАНОВАЦ ОБЕЛЕЖАВА ДАН ЕВРОПЕ, 9. МАЈ, КАО ДАН ОПШТИНЕ

9. мај 2018.

Бујановац –  „Бујановац је за дан општине прогласио 9. мај, као датум који припада свима и који на симболичан начин показује наше опредељење за европске вредности, а дан града ће данас бити обележен целодневним активностима у организацији локалне самоуправе,” изјавио је шеф кабинета председника општине Бујановац, Рахим Салихи.

Салихи је за агенцију Бета изјавио да је планирано да се у част Дана Европе, који је и дан општине, одржи свечана седница Скупштине општине Бујановац на којој ће бити додељена захвалница делегацији ЕУ у Србији, која је, преко својих програма, дала велики допринос развоју општине.

„Изабрали смо 9. мај за Дан општине Бујановац како би показали да као локална самоуправа тежимо да једног дана будемо део Европске уније. То за нас представља и могућност развоја општине, могућност бољег живота за наше грађане, али и нашу тежњу за европским вредностима“, казао је Салихи.

Он је навео да су у планиране целодневне активности за обележавање Дана општине и Дана Европе бити укључена и деца школског и предшколског узраста, за које је општина обезбедила велику торту коју деца сама треба да исеку.

Бујановац обележава Дан Европе као свој дан од 2012 године, када је за то добио сагласност Министарства за државну управу и локалну самоуправу, а 9. маја се у Бујановцу обично чује Ода радости, која је незванични музички симбол ЕУ.

Извор: Бета и Координационо тело