Архива вести
                   
26. март 2018.

ПРЕДСТАВЉЕН ИЗВЕШТАЈ ЗАШТИТНИКА ГРАЂАНА О СЛУЖБЕНОЈ УПОТРЕБИ АЛБАНСКОГ ЈЕЗИКА

Бујановац - Заштитник грађана Зоран Пашалић оценио је у петак у Бујановцу да је у области службене употребе албанског језика и писма „стање у извесној мери унапређено.”

26. март 2018.

ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ И ОВЕ ГОДИНЕ БЕСПЛАТНА РЕХАБИЛИТАЦИЈА У ЈЕДНОЈ ОД 24 БАЊЕ

Београд - Пензионерима ће и ове године бити омогућена бесплатна рехабилитација у једној од 24 бање у Србији, а нови конкурс очекује се до краја априла, потврђено је у четвртак усвајањем Одлуке о издвајању средстава за рехабилитацију корисника пензија за 2018.

26. март 2018.

У МЕДВЕЂИ ОБЕЛЕЖЕНА 19. ГОДИШЊИЦА БОМБАРДОВАЊА СРБИЈЕ 1999. ГОДИНЕ

Медвеђа - Чланови удружења Резервних војних старешина, СУБНОР-а, борци из 1999. године, удружења пензионера и ратних ветерана Србије ОО Медвеђа су, у присуству представника локалне самоуправе општине Медвеђа,  положили  венац палим борцима и војницима који су дали своје животе у НАТО агресији 1999 године.

23. март 2018.

СТАНКОВИЋ: ДО РАЗМЕНЕ ТЕРИТОРИЈА НЕЋЕ ДОЋИ

Београд - Председник Парламента привремених институција у Приштини, Кадри Весељи изјавио је да би највише волео када би самопроглашеном Косову припале општине југа централне Србије, Прешево и Медвеђа. 

23. март 2018.

„МЕГАЛ” ИЗ БУЈАНОВЦА ОСИГУРАО ПРОИЗВОДЊУ ДО 2022. ГОДИНЕ

Бујановац - Акционарско друштво „Мегал” из Бујановца завршило је претходну пословну годину са извозом робе већим од 50%, а у поређењу са 2010. годином, када је предузеће било пред затварањем, обим производње је значајно повећан.

23. март 2018.

ТРИБИНА ОРД У ПРЕШЕВУ: ЈЕЗИК КАО СРЕДСТВО ЗБИЛИЖАВАЊА

Прешево – У оквиру пројекта „Хајде да се упознамо, хајде да будемо толерантни,“ у Прешеву је у уторак одржана трибина о језику као средству комуникације, које може да зближава две националне заједнице. 

23. март 2018.

ОБУКА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНЕ УПРАВНИКЕ

Лесковац - Регионална привредна комора Јабланичког и Пчињског управног округа од 27. до 30 марта и од  2. до 4. априла, у термину од 9.30 до 15.45 сати, у улици Стојана Љубића бр.12 у Лесковцу (сала 2 на спрату), организује обуку за професионалне управнике.

23. март 2018.

СТАНКОВИЋ: ПОСЕБАН ИЗВЕШТАЈ О СЛУЖБЕНОЈ УПОТРЕБИ АЛБАНСКОГ ЈЕЗИКА И ПИСМА ЗАШТИНИКА ГРАЂАНА, ВЕОМА ЗНАЧАЈАН ДОКУМЕНТ

Бујановац - У амфитеатру Одељења Економског факултета из Суботице у Бујановцу представљен је Посебан извештај заштиника грађана о службеној употреби албанског језика и писма.

22. март 2018.

МУЗИЧКА ШКОЛА: НАГРАДЕ ЗА БУЈАНОВАЧКЕ ХАРМОНИКАШЕ

Бујановац – Трочлана екипа такмичара, са наставником хармонике Милошем Стоименовим, из Школе за основно музичко образовање из Бујановца побрала је награде на Међународном такмичењу хармоникаша „Вива хармоника“, одржаном од 16. до 18 марта у Алексинцу.

22. март 2018.

ФИЛМ „ЛЕД“ СА МИЛОШЕМ БИКОВИЋЕМ 27. МАРТА У БИОСКОПУ

Бујановац. – У биоскоп Дома културе „Вук Караџић“ у Бујановцу 27. марта стижу два филма.

«Претходна страна   Следећа страна»