Архива вести
                   

СТАНКОВИЋ: ДО РАЗМЕНЕ ТЕРИТОРИЈА НЕЋЕ ДОЋИ

23. март 2018.

Београд - Председник Парламента привремених институција у Приштини, Кадри Весељи изјавио је да би највише волео када би самопроглашеном Косову припале општине југа централне Србије, Прешево и Медвеђа. 

„Сви знају да до размене територија неће доћи, с обзиром да је то опште прихваћен став о коме нико озбиљан и одговоран не размишља и не разговара,” изјавио је Зоран Станковић, председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине за Прешево, Бујановац и Медвеђу.   

„Размена територија није и никада неће бити предмет разговара. Неодговорне изјаве људи, који се налазе на одговорним функцијама штете, пре свега, онима који их изговарају и грађанима које представљају, а истовремено обавезују међународну заједницу да реагује на изјаве које могу да поремете дијалог, мир и стабилност,” рекао је Станковић.

Према Станковићевим речима, у свим разговорима који су вођени, ова тема никада није била на дневном реду.

„У више наврата сам јавно износио став, који су потврдили представници међународне заједнице, а који је приликом посте нашој земљи изнела и Хилари Клинтон, да до размене територија неће доћи и да то неће бити предмет дијалога,” изјавио је председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу и напоменуо:

„Није ми јасно како неко може своје земљиште да мења сам са собом.”

Извор: Телеграф и Координационо тело