Архива вести
                   

ИЗЛАГАЧИ СА ЈУГА СРБИЈЕ НА САЈМУ У ПРИШТИНИ

27. септембар 2016.

Бујановац – У Приштини ће се у среду  свечано отворти традиционални Сајам пољопривреде и прехрамбене индустрије, а међу 38 излагача из Србије, на сајму ће своје производе изложити и десетак фирми из Пчињског и Јабланичког округа,  највише из Бујановца и Прешева.  

Организатор сајма је Привредна комора Косова и Метехоје, а своје производе, на око 6.000 квадратних метеара, изложиће близу 400 излагача са Косова и Метохије и земаља региона: Србије, Македоније, Црне Горе, Албаније, Босне и Херцеговине, Хрватске, Словеније, Грчке и Турске.

У Привредној комори Србије истичу да је циљ ове сајамске манифестације „да се олакша трговинска размена Србије и Косова и Метохије, да се подрже велики инвеститори и да се направе први кораци у оснивању заједничких предузећа“.

Саопштено је и да велики трговински ланци и велики дистрибутери из Србије планирају да на сајму остваре нове контакте који ће убрзати проток роба и услуга на тржишта Косова и Метохије и Албаније.

Да би се олакшало учешће српских компанија на овом сајму, Привредна комора Србије је одлучила да овога пута сноси трошкове организације, закупа простора и опремања штандова.

Отварање сајма је у среду у 11 часова.

Извор: Бујановачке и Координационо тело