Архива вести
                   

ШЕФ II СЕКТОРА ОПЕРАЦИЈА ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЕУ ШТЕФЕН ХУДОЛИН У ДВОДНЕВНОЈ ПОСЕТИ ЈУГУ СРБИЈЕ

29. септембар 2016.

Бујановац – Шеф II сектора операција Делегације Европске уније, Штефен Худолин,  посетиће 30. септембра Врање и Бујановац и обићи пројекте које финансијски подржавају Европска унија и Влада Швајцарске преко развојног програма Европски Прогрес, а који доприносе развоју инфраструктуре, подстицају конкурентности локалних економија и отварању нових радних места, као и унапређењу социјалне инклузије и доброг управљања.

Штефен Худолин ће са градоначелником Слободаном Миленковићем обићи Слободну зону Бунушевац у Врању, за чији je даљи инфраструктурни развој Европска унија, у партнерству са Владом Швајцарске, определилa 192.000 евра.

У Врању ће Штефен Худолин, у присуству државног секретара Министарства привреде Драгана Стевановића, уручити Уговоре о донацији за 17 предузетника, микро и малих предузећа, која  ће уз подршку Европске уније и Владе Швајцарске, у висини од 253.880 евра,  набавити опрему и тако повећати производњу и створити услове за отварање нових радних места.

Истог дана, у Бујановцу ће се Штефан Худолин састати са председником општине Бујановац, Шаипом Камберијем и са председником Координационог тела за општине Прешево, Бујановац, и Медвеђа, Зораном Станковићем.

Дан раније Худолин ће истим поводом посетити Бојник и Лебане.

Активности Европског Прогреса, програма који доприноси одрживом развоју јужне и југозападне Србије, Европска унија и Влада Швајцарске подржавају са укупно 24,46 милиона евра. 

Извор: Нова економија и Координационо тело