Архива вести
                   
15. јун 2016.

У ПРЕШЕВУ О ОБРАЗОВАЊУ НА АЛБАНСКОМ ЈЕЗИКУ

Прешево - Одбор за људска права организовао је јуче у Прешеву округли сто на тему „Образовање на албанском језику“. У разговору су учествовали  представници надлежних институција,  локалних самоуправа Бујановац и Прешево, представници Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац  и Медвеђа и  Мисије ОЕБС у Србији.

15. јун 2016.

ГОРАН ИВАНОВИЋ ИЗАБРАН ЗА ЗАМЕНИКА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ МЕДВЕЂА

Медвеђа - Представник Групе грађана „За Горњу Јабланицу” Горан Ивановић изабран је за заменика председника општине Медвеђа са 19 одборничких гласова

15. јун 2016.

ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ О ДРАМИ И ОБРАЗОВАЊУ

Конференција ће се од 18. до 20. јуна одржати у Београду: у Ташмајданском парку и Битеф театру (18. јун), Дечјем културном центру Београда (19. јун) и Малом позоришту „Душко Радовић" (20. јун).

15. јун 2016.

РЕШАВАТИ ПРОБЛЕМЕ ДОК СУ У ПОЧЕТНОЈ ФАЗИ, СТАЛНА КОМУНИКАЦИЈА И МЕЂУСОБНА САРАДЊА СУ КЉУЧ ЗА УСПЕХ МЕДИЈА НА ЈУГУ СРБИЈЕ

Бујановац - На иницијативу Координационог тела, јуче је у Бујановцу одржан састанак на тему: Стање у медијима на југу Србије након приватизације, писање пројеката и перспективе. Идеја је била да представници медија изнесу проблеме са којима се суочавају у раду као и предлоге за решавање истих.

14. јун 2016.

ПРОШИРЕЊЕ БАЗЕ „ЈУГ“

Бујановац – У Одељење за урбанизам Општинске управе Бујановац је недавно стигао Нацрт Просторног плана регионалног центра за обуку јединица за мултинационалне операције база „Југ“.

14. јун 2016.

БУЈАНОВАЧКИ СТУДЕНТИ УНАПРЕДИЛИ ВЕШТИНЕ ПИСАЊА РАДНЕ БИОГРАФИЈЕ

Бујановац – У развојном центру одељења Економског факултета из Суботице у Бујановцу одржана је обука за писање радне биографије и мотивационог писма, коју је прошло 13 студената  различитих година студија.  

14. јун 2016.

ОДЛАЖЕ СЕ КАРНЕВАЛ У МЕДВЕЂИ

Медвеђа – Туристичка организација општине Медвеђа је саопштила да се први по реду „Карневал најмлађих, младих и увек младих“, који је требало да буде одржан у Медвеђи вечерас у 19 часова, одлаже за четвртак због лоших временских прилика. 

14. јун 2016.

ПОЗИВ КАНАДСКОГ ФОНДА ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА

Амбасада Канаде објавила је позив за подношење предлога пројеката Канадскoм фонду. Канадски фонд финансира мале пројекте којима се унапређује демократски, економски, културни и друштвени живот у Србији.

13. јун 2016.

АПЕЛ ДА СЕ ПРИЈАВЕ СИМПТОМИ БОЛЕСТИ КВРГАВЕ КОЖЕ КОД ГОВЕДА

Бујановац – Због појаве заразне болести говеда нодуларног дерматитиса или квргаве коже на подручју општина Бујановац и Босилеград, које су проглашене зараженим подручијима, а територија Пчињског округа угрженим подручијем, Влада Србије је одмах формирала Оперативни штаб за координацију примене мера за спречавање, сузбијање и искорењивање ове болести. 

13. јун 2016.

У МЕДВЕЂИ ОДРЖАН КАРАТЕ ТУРНИР „ЈАБЛАНИЦА ОПЕН 2016“

Медвеђа – Спортски савез Медевђе организовао је у том месту 12. међународни карате турнир „Јабланица ОПЕН 2016“. На турниру је учествовало 210 учесника из 18 клубова, од којих су 16 из Србије и два из иностранства.  Учесници из Пчињског округа укњучивали су  карате клуб „Јабалница“ из Медвеђе, карате клубове „Викотрија“ и „Радан“ из Лебана, те „Ипон“, „Унси“ и „Сен сеј“ из Лесковца.

«Претходна страна   Следећа страна»