Архива вести
                   

ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ О ДРАМИ И ОБРАЗОВАЊУ

15. јун 2016.

Конференција ће се од 18. до 20. јуна одржати у Београду: у Ташмајданском парку и Битеф театру (18. јун), Дечјем културном центру Београда (19. јун) и Малом позоришту „Душко Радовић" (20. јун).

Циљ конференције је да, кроз повезивање и сарадњу професионалаца у образовању и култури, унапреди компетенције уметника, наставника и свих других који спроводе  драмске и друге креативне методе и програме у школи и ван ње. Тема скупа су могућности за формално и неформално образовање уметника и наставника за квалитетан и одговоран драмски рад са децом и младима.

Конференција представља низ разноврсних програма: почиње ревијом драмског стваралаштва деце, младих, али и васпитача и наставника, наставља се радионицама, Базаром креативних идеја и постигнућа, стручним излагањима, разговорима, презентацијама образовних програма и позоришним представама.

Пријављивање је обавезно за све и врши се он-лине на  http://www.dramagogija.org.rs/konferencija-2016 .Рок за пријављивање је 15. јун до 24 часа.

Конференцију организују уметничко удружење БАЗААРТ и партнери: Дечји културни центар Београда, Мало позориште „Душко Радовић", Центар за драму у едукацији и уметности ЦЕДЕУМ и Учитељски факултет Свеучилишта у Загребу.

Конференцију подржавају Министарство културе и информисања Републике Србије, Секретаријат за културу града Београда и Амбасада Републике Пољске у Београду.

Извор: Драмагогија и Координационо тело