Архива вести
                   

РЕШАВАТИ ПРОБЛЕМЕ ДОК СУ У ПОЧЕТНОЈ ФАЗИ, СТАЛНА КОМУНИКАЦИЈА И МЕЂУСОБНА САРАДЊА СУ КЉУЧ ЗА УСПЕХ МЕДИЈА НА ЈУГУ СРБИЈЕ

15. јун 2016.

Бујановац - На иницијативу Координационог тела, јуче је у Бујановцу одржан састанак на тему: Стање у медијима на југу Србије након приватизације, писање пројеката и перспективе. Идеја је била да представници медија изнесу проблеме са којима се суочавају у раду као и предлоге за решавање истих.

Проблеми  недавно приватизованих медија, односе се на заостала дуговања и како да се обезбеде довољна средства за неометано функционисање и рад. Локални медији су фокусирани на писање пројеката и обезбеђивање здравог тржишта на коме ће сви имати једнаке почетне позиције.

Оно у чему се сви слажу је чињеница да већина медијских посленика нема довољно знање о писању пројеката па се често дешавало да на конкурсима не испуњавају прописане критеријуме. Као решење овог проблема договорено је да се у наредном периоду организује радионица на којој ће представници Министарства културе и информисања са стручњацима из области писања пројеката обучити запослене у медијима  како да напишу добар пројекат. Координационо тело је преузело на себе организацију радионице.

Представници медија су оценили да су овакви састанци веома важни јер се чују различита мишљења, увек сазна нешто ново а сви имају увид у комплетну медијску слику на територији општина које покривају. Због тога Координационо тело има дугогодишњу праксу окупљања запослених у медијима на југу Србије макар једном годишње, по потреби и чешће, а потенцира сталну комуникацију како би се проблеми решавали чим се са њима медији суоче.

Извор: Координационо тело