Архива вести
                   
20. јун 2016.

ОПШТИНА МЕДВЕЂА ПРУЖА ПОДРШКУ ПОЧЕТНИЦИМА У БИЗНИСУ

Медвеђа - Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа, уз подршку Канцеларије за локални економски развој општине Медвеђа, одржао је обуку за почетнике у бизнису и тако олакшао реализацију пословне идеје потенцијалним предузетницима и пружио помоћ грађанима око подстицаја за покретање сопственог посла.

20. јун 2016.

НОРМАЛИЗАЦИЈА ЖЕЛЕЗНИЧКОГ САОБРАЋАЈА НА ЈУЖНИМ ДЕОНИЦАМА КОРИДОРА 10

Бујановац - Последње 36-часовно затварање колосека због радова на реконструкцији јужних деоница Коридора 10 Бујановац-Букаревац и Врањска Бања-Ристовац, које у Србији изводи РЖД Интернешенел, је завршено,  и након тога ће се саобраћај на тим деоницама, током јула и августа,  одвијати без прекида због почетка „високе“  сезоне летњег превоза путника.

20. јун 2016.

ХУМАНИТАРНА АСИСТЕНЦИЈА ПОЧЕТКОМ СЕПТЕМБРА НА ОСАМ ЛОКАЦИЈА У ПРЕШЕВУ, БУЈАНОВЦУ И ВРАЊУ

Бујановац – Координационо тело је у сарадњи са Министарством одбране и Министарством за државну управу и локалну самоуправу организовало трећи радни састанак у вези хуманитарне асистенције која ће бити реализована на територији Пчињског округа. На састанку се разговарало о локацијама на којима ће ова акција бити спроведена као и о учешћу медицинског кадра...

17. јун 2016.

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ - 17.06.2016.

Позивамо вас да у понедељак 20. јуна од 11 до 12 часова, у малој сали Дома културе у Бујановцу, Трг Карађорђа Петровића бб, присуствујете трећем радном састанку који организује Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа у сарадњи са Министарством одбране и Министарством за државну управу и локалну самоуправу.

17. јун 2016.

ПОЈАВА БОЛЕСТИ КВРГАВЕ КОЖЕ ГОВЕДА И У МЕДВЕЂИ

Медвеђа – Болест квргаве коже, вирусног обољења које напада говеда, појавила се и у Јабланичком округу, и то у општини Медвеђа. Према наводима Небојше Арсића, председника општине Медвеђа, у току је хитна седница општинског већа на којој се одлучује о корацима за спречавање ширења ове болести. На седници ће бити формирана комисија која треба да одреди локалцију за укопавање угинуле стоке.

17. јун 2016.

КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ОМЛАДИНСКИХ ПРОЈЕКАТА – МЛАДИ СУ ЗАКОН 2016

Прешево, Бујановац и Медвеђа – У оквиру програма „Млади су закон”, удружење Народни парламент, ресурс центар Министарства омладине и спорта за Јабланички и Пчињски округ, у сарадњи са удружењем „Велес“из Владичиног Хана и Канцеларијама за младе из Власотинца, Владичиног Хана, Врања и Трговишта, а уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије...

17. јун 2016.

НОВИ COSME ЈАВНИ ПОЗИВ

Агенција за мала и средња предузећа Европске уније (ЕАСМЕ) објавила је нови јавни позив у оквиру COSME програма за правне субјекте у циљу унапређење приступа малих и средњих предузећа јавним набавкама. Циљ је допринос унапређењу учешћа малих и средњих предузећа у тендерима...

16. јун 2016.

ВАКЦИНАЦИЈА ГОВЕДА НА ПОДРУЧЈУ ПЧИЊСКОГ И ЈАБЛАНИЧКОГ ОКРУГА ПОЧИЊЕ У ПОНЕДЕЉАК, 20 ЈУНА

Београд - Европска комисија је одобрила Србији 50.000 доза вакцина против сточне болести „квргаве коже", а почетак вакцинације говеда на подручју Пчињског и Јабланичког округа, који су проглашени зараженим подручјима, ће почети у понедељак 20. јуна, најавио је Драган Гламочић...

16. јун 2016.

НОВИ САД ПОМАЖЕ ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ

Нови Сад - Нови Сад ће упутити Пчињском округу, односно општинама Бујановац, Прешево и Босилеград, помоћ у борби против нодуларног дерматитиса, опасне заразне болести стоке познате и као „сточна вариола вера”, која се преноси убодом инсекта.

16. јун 2016.

ЗАПРАШИВАЊЕ КОМАРАЦА У БУЈАНОВЦУ

Бујановац – Ветеринарска станица Бујановац је саопштила да ће третмани против комараца, мува и крпеља са земље и из ваздуха бити изведени на подручју општине Бујановац у периоду од 18. до 25. јуна.

«Претходна страна   Следећа страна»