Архива вести
                   

ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА „УХВАТИ МЕ АКО МОЖЕШ“ / “CATCH ME IF YOU CAN”

9. децембар 2010.

Мултиетничка организација “The Future” из Великог Трновца је у уторак 30. Новембра 2010. Године грађанима Бујановца премијерно показала дугометражни филм  „Ухвати ме ако можеш“/“Catch me if you can”. Филм је део пројекта „Заједно за осмех“ који је подржало Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа.

Ова организација иза себе има већ један филм, краткометражног карактера, који има јаку поруку за младе желећи да их одврати од опојних супстанци, и који с ебави промоцијом здравог живота.

У филму „Ухвати ме ако можеш“/“Catch me if you can” играју млади албанске,
ромске и српске националности. Циљ филма, који је у основи комедија, је побољшање комуникације између младих на југу Србије.

Филм приказује заједнички живот и дружења младих свих националности. Порука је јасна: разлике у језику нису битне јер су глумнци у филму комуницирали наматерњим језицима али и на енглеском.

На премијеру филма дошло је више од 650 грађана Бујановца. Јасно је да су овакви пројекти добродошли јер утичу на побољшање односа измрђу припадника свих заједница које живе у Бујановцу.