Архива вести
                   

Позив за новинаре: БЕСПЛАТАН ШКОЛСКИ ПРИБОР ЗА ЂАКЕ ПРВАКЕ У ПРЕШЕВУ, БУЈАНОВЦУ И МЕДВЕЂИ

28. август 2009.

БЕОГРАД, 28. АВГУСТ 2009. – У уторак, 1. септембра, хиљаду и три стотине ученика првих разреда основних школа у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи добиће бесплатан школски прибор вредан 2 милиона и 800 хиљада динара. Донацију је обезбедило Координационо тело за ове три општине. Комплет школског прибора садржи школску торбу, перницу, шест свесака, блок за цртање, лењир, дрвене бојице, рачунаљку, резач, гумицу, графитне и хемијске оловке. Вредност једног комплета је 2.100 динара.     

Председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, министар Милан Марковић заједно са председницима општина уручиће прибор ђацима првацима у основним школама „Ибрахим Кељменди“ и „Вук Караџић“ у Прешеву и „Наим Фрашери“ и „Бранко Радичевић“ у Бујановцу.
Поред тога министар Марковић, са представницима локалне самоуправе, свечано ће обележити почетак уређења централне зоне Прешева и почетак електрификације дела општине Бујановац.Ове пројекте финансирају Координационо тело за општине Бујановац, Прешево и Медвеђа и Америчка агенција за међународни развој (USAID)

План посете министра Милана Марковића:
11:00 Прешево - уручивање школског прибора ученицима О.Ш. „Ибрахим Кељменди“
11:45 Прешево - уручивање школског прибора ђацима О.Ш. „Вук Караџић“ 
12:30 Почетак уређења Централне зоне Прешева
13:15 Бујановац – уручивање школског прибора ђацима у О.Ш. „Наим Фрашери“
14:00 Бујановац – уручивање школског прибора ђацима у О.Ш. „Бранко Радичевић“
14:30 Бујановац – почетак пројекта „Електрификација сектора 6“
 Контакт особа: Небојша Андрић, телефон 066 389 264.