Архива вести
                   
7. октобар 2008.

СТУДИРАЊЕ НА СРПСКОМ И АЛБАНСКОМ

БЕОГРАД, 07. октобар 2008. - Шеф Координационог тела за југ Србије Милан Марковић изјавио је данас да је циљ отварања високих школа на југу Србије спречавање исељавања младих из Прешева, Бујановца и Медвеђе.

7. октобар 2008.

Марковић тражи сарадњу Албанаца на југу Србије

БЕОГРАД, 7. октобар 2008.год. - Председник Координационог тела за југ Србије Милан Марковић изјавио је данас да ће проблем сa признавањем диплома Приштинског универзитета бити много брже решен ако се Албанци из тог региона укључе у рад тог тела.

7. октобар 2008.

Председник Координационог тела за југ Србије Милан Марковић посетио Медвеђу

Министар за државну управу и локалну самоуправу и председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу у Влади Републике Србије, Милан Марковић посетио је данас општину Медвеђа где је разговарао са председником те општине Слободаном Драшковићем о стању и проблемима у овој јединици локалне самоуправе.

7. октобар 2008.

Председник Координационог тела за југ Србије Милан Марковић у понедељак у Медвеђи

Министар за државну управу и локалну самоуправу и председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу у Влади Републике Србије, Милан Марковић посетиће општину Медвеђа где ће са председником те општине Слободаном Драшковићем одржати конференцију за новинаре у понедељак, 6. октoбра, у 13,30 часова, у згради општине (Јабланичка 48).

7. октобар 2008.

07. октобар 2008. год.

БЕОГРАД, 7. октобaр - Шеф Координационог тела за југ Србије и Министар за државну управу и локалну самоуправу Милан Марковић изјавио је данас да Србија неће признати дипломе студената којима се на било који начин доводе у питање њен суверенитет, територијални интегритет и политика.

7. октобар 2008.

7.8. 2008. год

У четвртак, 7. августа 2008. године, УСАИД-ов Програм за економски развој општина (МЕГА) је, на иницијативу Координационог тела Владе Републике Србије за Прешево, Бујановац и Медвеђу, организовао радни састанак на коме су представници ове три општине имали прилику да стручњацима за локални економски развој, као и својим колегама, представницима Крагујевца и Лознице, представе своје презентације за инвеститоре.

1. октобар 2008.

САРАДЊА ЈУГА СРБИЈЕ И КАВАЛЕ

ЛЕСКОВАЦ - Први споразум о привредној сарадњи југа Србије и грчке области Кавала потписали су у Кавали председници Регионалне привредне коморе Лесковац Горан Јовић и Коморе Кавала Ангелос Тасулис. Споразум омогућава предузећима Јабланичког и Пчињског округа повлашћену презентацију својих производа купцима на подручју Кавале и острва Тасос, као и куповину грчких производа по нижим ценама. Потписивању споразума претходило је учешће 40 наших привредника на Међународном сајму трговине и индустрије у грчком граду Кавали.

26. септембар 2008.

Министар Марковић о раду Координационог тела за агенцију Бета

Председник Коодинационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу Милан Марковића, позвао је политичке представнике албанских странака да именују земеника тог тела и на тај начин преузму део одговорности за развој југа Србије.

24. септембар 2008.

НА ЈАВНИМ РАДОВИМА ПОСАО ЗА 35 РАДНИКА

У бујановачкој општини спроводе се јавни радови на којима се привремено запослило 35 незапослених лица. Реч је о великом програму уређења јавног простора који је помогло Министарство економије и регионалног развоја, а подржала Национална служба за запошљавање.

22. септембар 2008.

Југ мора остати стабилан

Нeстабилност на југу Србије не може у потпуности да се искључи. Албански лидери врло често разговарају с косовским политичарима, укључујући и Рамуша Харадинаја, али Србија прати ситуацију и повлачи одговарајуће потезе - каже, у разговору за „Новости“, Милан Марковић, шеф Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, а уједно и министар за државну управу и локалну самоуправу.

«Претходна страна   Следећа страна»