Архива вести
                   

Председник Координационог тела за југ Србије Милан Марковић посетио Медвеђу

7. октобар 2008.

Министар за државну управу и локалну самоуправу и председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу у Влади Републике Србије, Милан Марковић посетио је данас општину Медвеђа где је разговарао са председником те општине Слободаном Драшковићем о стању и проблемима у овој јединици локалне самоуправе.
Председник Координационог тела најавио је у најскоријем могућем року отварање одељења Београдске пословне школе у Медвеђи. „Отварање ове установе помоћиће развоју југа Србије јер ће на овом одељењу моћи да студирају Срби из Медвеђе и из околине и Албанци који ће предавања моћи да слушају на албанском језику. Студенти који заврше школовање на овом одељењу добијаће дипломе Универзитета у Београду“, рекао је председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу.
Као један од приритета Владе Србије и Координационог тела за југ Србије, председник тог тела истакао је и развој привреде. Он је са председником општине Медвеђа Слободаном Драшковићем разговарао о стању у приватизованом руднику „Леце“ у Медвеђи и том приликом је најавио отварање око две стотине нових радних места до краја ове године у том руднику.
Током дана, председник Координационог тела Милан Марковић одржаће радне састанке и са председницима општина Бујановац и Прешево, Шаипом Камберијем и Надером Садикуом, као и са народним послаником Ризом Халимијем.