Архива вести
                   

Марковић тражи сарадњу Албанаца на југу Србије

7. октобар 2008.

БЕОГРАД, 7. октобар 2008.год. - Председник Координационог тела за југ Србије Милан Марковић изјавио је данас да ће проблем сa признавањем диплома Приштинског универзитета бити много брже решен ако се Албанци из тог региона укључе у рад тог тела.
"Грешка је то што се десило са дипломама и ми ћемо то решити. То ће се десити много брже, ако се Албанци укључе у наш Координациони тим", казао је Марковић на Радију Б92 и нагласио да се не може водити политика условљавања.
Наглашавајући да су његови претходници Расим Љајић и Небојша Човић радили у "тежим условима", он је казао да су сада побољшања у образовању и привреди приоритети.
"Договорићемо се са (послаником Ризом) Халимијем и председницима општина Прешево, Медвеђа и Бујановац о дипломама", казао је Марковић, али је поново истакао да "неће бити признате дипломе са печатом Косова", јер се тиме доводи у питање суверенитет и интегритет Србије.
Наводећи да је током његове јучерашње посете општинама на југу Србије разговарано и о дугорочном превазилажењу кризе, Марковић је најавио отварање одељења високошколске установе из Београда у Медвеђи и одељења Нишког универзитета у Прешеву и Бујановцу.