Архива вести
                   

СТИЖУ РОДЕ! - Уручена опрема за болницу др Стојковића

27. jануар 2008.

Познати генетичар планира да са радом почне за 40 дана

ЛЕСКОВАЦ - За опремање Специјалне болнице за вештачку оплодњу и истраживање матичних ћелија из НИП за 2007. годину издвојено је 20 милиона динара, а први део медицинске опреме која је стигла из иностранства јуче је Драган Ђилас уручио др Миодрагу Стојковићу, познатом генетичару родом из Лесковца. Министар је најавио да ће се из НИП и у будуће финансирати пројекти који могу да допринесу равномерном развоју целе Србије. Др Стојковић почетак рада болнице очекује најкасније за четрдесетак дана.
- Ово је један од најсрећнијих тренутака од како сам почео да се бавим политиком - казао је министар Ђилас, задовољан што се успешно приводи крају пројекат који ће Србију сврстати у ред признатих и познатих научних земаља и покренути југ Србије.
Др Стојковић је појаснио да је вредност опреме 42 милиона динара и да је поред 20 милиона динара из НИП и од Фонда за развој добио 10 милиона динара кредита. Очекује да преосталих 10 милиона стигну из буџета НИП за 2008. годину. Стојковића и његове сараднике очекује поред набавке преостале опреме и покретање процедуре за добијање потребних дозвола од Министарства здравља. - Објекат је ту, опрема стиже, кадар је обучен тако да више не постоји ниједна препрека да почнемо са радом, убеђен је Стојковић.

Планови

Др Стојковић најављује да има подршку државног врха да се у Лесковцу направи и банка матичних ћелија.
- Специјална болница је само почетак једног новог научног раздобља Србије. Показао сам да су моје намере озбиљне а и подршка на коју наилазим ми говори да вреди борити се за свој сан.