Архива вести
                   
17. октобар 2007.

ТРКА МИРА У БУЈАНОВЦУ

БИЦИКЛИЗАМ Бујановац - Држава мора да побољша рад на подручју Прешева, Бујановца и Медвеђе, сматра Ненад Ђурђевић. Невладине организације "Суседи за мир" из Бујановца и "Одговорност за будућност" из Београда организоваће у суботу у Бујановцу мултиетничку бициклистичку трку мира "Бајк фест", са око 200 такмичара из те општине. Марјан Стојменовић из "Суседа за мир" је рекао да је траса дугачка 15 километара, и да трка почиње из центра Бујановца у суботу у 12 часова.

17. октобар 2007.

ЗА ЖЕНСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ НЕМА ПАРА

Представници невладиних органи-зација са југа Србије одржали састанак у Бујановцу БУЈАНОВАЦ - Представници невладиних органи-зација из општина Бујановац, Прешево и Медвеђа одржали су у Бујановцу састанак с Ненадом Ђурђевићем, директором Коорди-национог тела и председницима ове три општине.

16. октобар 2007.

16. октобар 2007 год

Г-дин Драган Лазић, Потпредсеник КТ, је посетио општине Бујановац и Прешево. У Бујановцу је имао састанке са Г-дином Нагипом Арифијем, Председником општине Бујановац, Др. Адноном Салиху, Председником Скупштине општине Бујановац, Г-дином Драганом Величковићем, Началником полицијске станице Бујановац и са члановима Коалиције "Сложно за Бујановац" Г-дином Стојанчетом Арсићем, Г-дином Мирославом Ташковићем и Г-дином Гораном Ташковићем. У Прешеву је имао састанке са Г-дином Рагмијем Мустафом, Председником општине Прешево и Др. Скендером Дестанијем, Председником партије Демократске уније долине (ДУД).

16. октобар 2007.

Медјународна кризна група - Србија: Одржавање мира у Прешевској долини

РЕЗИМЕ И ПРЕПОРУКЕ Прешевска долина на југу Србије, чије већинско становништво чине Албанци, једна је од ретких успешних прича о разрешењу сукоба у бившој Југославији. Споља гледано, стање је је све нормалније и није било већих инцидената у више од задње три године. Медјутим, напетост је остала: огромна незапосленост је још увек највећи проблем, док сенка будућег статуса Косова помрачује политички крајолик. Исход будућег статуса Косова, који ће се одредити наредних месеци, имаће огроман ефекат.

15. октобар 2007.

15. октобар 2007. год

Састанак у Прешеву који је организовао директор Центра за регионализам Г-дин Александар Попов, иа на коме су предстаници цивилног друштва Прешева, Бујановца и Медвеђе дискутовали о сарадњи Координационг тела, невладиних организација и локалне самоуправе. Састанку су присуствовали Г-дин Ненад Ђоорђевић, Директор Службе КТ и Г-дин Иван Вејвода, Директор балканског фонда за демократију.

15. октобар 2007.

ПОМОГЛИ СИРОМАШНЕ СА 23,5 МИЛИОНА ЕВРА

После пет година, 1. новембра се завршава ЦРДА програм помоћи организације ЦХФ Стаменковић: Једини услов који је ЦХФ постављао било је да локална заједница учествује у финансирању пројекта најмање са 50 одсто средстава, што је осигуравало да ће се радити само они пројекти који су управо локалној заједници највише потребни БУЈАНОВАЦ/ПРЕШЕВО

14. октобар 2007.

14. октобар 2007. год

Г-дин Дарко Голубовић, представник економског тима за Косово и Метохију и југ Србије, ће заједно са представницима локалне самоуправе, учествовати у студијском путовању у Словенију и Босну и Херцеговину, које организује УСАИД - ЦХф.

11. октобар 2007.

11. октобар 2007. год

Г-дин Ненад Ђурђевић, Директор Службе КТ, је одржао уводни састанак са представницима УНДП-а у вези са пројектом МИР2, који се имплементира у јужној Србији.

10. октобар 2007.

10. октобар 2007. год

Г-дин Ненад Ђурђевић, Директор Службе КТ, је одржао уводни састанак са представницима УСАИД-а у вези са сарадњом на пројектима у јужној Србији.

9. октобар 2007.

ЧЕТИРИ МИЛИЈАРДЕ ЗА ТРИ ОПШТИНЕ ОД 2001.

Држава Србија уложила је 3,9 милијарди динара у Прешево, Бујановаци Медвеђу, а стране организације још две милијарде.

«Претходна страна   Следећа страна»