Arhiva vesti
                   

STRUČNA PRAKSA ZA 119 MLADIH BUJANOVČANA

25. Novembar 2022.

Bujanovac – Beograd -  Opština Bujanovac donela je odluku o finansiranju stručne prakse  za 119 nezaposlenih kod 21 poslodavca –  javnim ustanovama, preduzećima, školama, sudovima, tužilaštvu, advokatskim kancelarijama i zubarskim ordinacijama.

Najviše praktikanata, njih 28, biće na praksi u Domu zdravlja, 22 u JP „Komunalac“, a u Predškolskoj ustanovi „Naša radost“ 14.

U Domu zdravlja će biti primljeno 19 medicinskih sestara, 4 strukovne medicinske sestre, 2 više ginekološke sestre,  po jedan zubni tehničar, strukovni laborant i stomatolog, stoji u opštinskoj odluci objavljenoj u četvrtak.

JP „Komunalac“ traži šestoro diplomiranih ekonomista, dvoje ekonomista, devetoro pripravnika sa srednjom školom, ali i hemičare, tehnologe, građevince.

Za stručno osposobljavanje lokalna samouprava ove godine izdvojila je 25 miliona dinara. Program će trajati do 12 meseci za pripravnike sa  visokom stručnom spremom, do 9 meseci za praktikante sa višom i 6 meseci za one sa srednjom stručnom spremom.

Tokom trajanja stručne prakse Opština Bujanovac će uplaćivati poslodavcu sredstva za isplatu angažovanih lica odnosno, 25.000 dinara u neto iznosu za one sa fakultetskom diplomom, 23.000 za pripravnike sa višom školom i 20.000 dinara za svršene srednjoškolce.

Za izbor pripravnika zaduženi su poslodavci.

Kompletan spisak poslodavaca i potrebnih pripravnika možete videti na sajtu opštine Bujanovac.

Izvor: Bujanovačke, Služba Koordinacionog tela