Arhiva vesti
                   

BEZBEDNOST NOVINARA

24. Novembar 2022.

Vranje - Beograd – Udruženje građana SPA organizovalo je stručni skup o bezbednosti novinara pod nazivom „Forum medija, vlasti i OCD“. Događaju su prisustvovali  novinari, predstavnici novinarskih udruženja, nevladinih organizacija, policije i tužilaštva.

Učesnici su naveli da bezbednost novinara predstavlja deo korpusa ljudskih prava i da ambijent u kojem novinari rade ukazuje na nivo demokratskih sloboda u zemlji.

Posebno je skrenuta pažnja na dalje mogućnosti razvijanja zakonodavne oblasti, načine prevencije, kao i pravovremenog reagovanja nadležnih državnih organa i sankcionisanja, a sve u cilju adekvatnije zaštite bezbednosti novinara.

Održavanje stručnog skupa deo je projekta „Uspostavljanje regionalne saradnje medija, predstavnika vlasti i udruženja s juga Srbije i promovisanje demokratskih vrednosti“, koji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja.

Vlado Radulović, savetnik u Službi Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa  prisustvovao je događaju.

Izvor: Služba Koordinacionog tela