Arhiva vesti
                   

KAKO SMANjITI NASILjE I DISKRIMINACIJU MEĐU MLADIMA

27. Novembar 2019.

Bujanovac – Crveni krst Bujanovac, uz finansijsku podršku Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo Bujanovac i Medveđu, od septembra 2019. godine realizuje projekta „Stop nasilju – stop diskriminaciji”, čiji je cilj smanjenje nasilja među mladima, sprečavanje diskriminacije i elektronskog nasilja, kao i bezbednost dece na internetu.

Projektne aktivnosti su bile radionice sa decom nižih i viših razreda osnovne škole, ulična akcija, kao i tribina za roditelje, prosvetne radnike i mlade iz opštine Bujanovac, koja je održana u prostorijama SC „Mladost” u Bujanovcu.

„U okviru projekta smo organizovali tribinu za roditelje, prosvetne radnike i mlade u opštini Bujanovac na temu bezbednost dece na internetu, sprečavanje nasilja na internetu i diskriminacije među mladima. Panelisti na tribini su bile predstavnice Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije Emina Beković i Bojana Žujović. Prisutnima na tribini su prezentovane opasnosti koje mladi mogu da dožive na internetu i način kako da se zaštite“, rekao je Vlastimir Stojković iz Crvenog krsta Bujanovac.

Zaključak sa tribine je da roditelji nemaju saznanja o aktivnostima svoje dece na internetu i da treba da razgovaraju sa njima i da ih upozore na opasnosti koje ih vrebaju na internetu.

Izvor: Jugpres, Bujanovačke i Koordinaciono telo