Arhiva vesti
                   
26. Mart 2018.

PREDSTAVLjEN IZVEŠTAJ ZAŠTITNIKA GRAĐANA O SLUŽBENOJ UPOTREBI ALBANSKOG JEZIKA

Bujanovac - Zaštitnik građana Zoran Pašalić ocenio je u petak u Bujanovcu da je u oblasti službene upotrebe albanskog jezika i pisma „stanje u izvesnoj meri unapređeno.”

26. Mart 2018.

ZA PENZIONERE I OVE GODINE BESPLATNA REHABILITACIJA U JEDNOJ OD 24 BANjE

Beograd - Penzionerima će i ove godine biti omogućena besplatna rehabilitacija u jednoj od 24 banje u Srbiji, a novi konkurs očekuje se do kraja aprila, potvrđeno je u četvrtak usvajanjem Odluke o izdvajanju sredstava za rehabilitaciju korisnika penzija za 2018.

26. Mart 2018.

U MEDVEĐI OBELEŽENA 19. GODIŠNjICA BOMBARDOVANjA SRBIJE 1999. GODINE

Medveđa - Članovi udruženja Rezervnih vojnih starešina, SUBNOR-a, borci iz 1999. godine, udruženja penzionera i ratnih veterana Srbije OO Medveđa su, u prisustvu predstavnika lokalne samouprave opštine Medveđa,  položili  venac palim borcima i vojnicima koji su dali svoje živote u NATO agresiji 1999 godine.

23. Mart 2018.

STANKOVIĆ: DO RAZMENE TERITORIJA NEĆE DOĆI

Beograd - Predsednik Parlamenta privremenih institucija u Prištini, Kadri Veselji izjavio je da bi najviše voleo kada bi samoproglašenom Kosovu pripale opštine juga centralne Srbije, Preševo i Medveđa. 

23. Mart 2018.

„MEGAL” IZ BUJANOVCA OSIGURAO PROIZVODNjU DO 2022. GODINE

Bujanovac - Akcionarsko društvo „Megal” iz Bujanovca završilo je prethodnu poslovnu godinu sa izvozom robe većim od 50%, a u poređenju sa 2010. godinom, kada je preduzeće bilo pred zatvaranjem, obim proizvodnje je značajno povećan.

23. Mart 2018.

TRIBINA ORD U PREŠEVU: JEZIK KAO SREDSTVO ZBILIŽAVANjA

Preševo – U okviru projekta „Hajde da se upoznamo, hajde da budemo tolerantni,“ u Preševu je u utorak održana tribina o jeziku kao sredstvu komunikacije, koje može da zbližava dve nacionalne zajednice. 

23. Mart 2018.

OBUKA ZA PROFESIONALNE UPRAVNIKE

Leskovac - Regionalna privredna komora Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga od 27. do 30 marta i od  2. do 4. aprila, u terminu od 9.30 do 15.45 sati, u ulici Stojana Ljubića br.12 u Leskovcu (sala 2 na spratu), organizuje obuku za profesionalne upravnike.

23. Mart 2018.

STANKOVIĆ: POSEBAN IZVEŠTAJ O SLUŽBENOJ UPOTREBI ALBANSKOG JEZIKA I PISMA ZAŠTINIKA GRAĐANA, VEOMA ZNAČAJAN DOKUMENT

Bujanovac - U amfiteatru Odeljenja Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu predstavljen je Poseban izveštaj zaštinika građana o službenoj upotrebi albanskog jezika i pisma.

22. Mart 2018.

MUZIČKA ŠKOLA: NAGRADE ZA BUJANOVAČKE HARMONIKAŠE

Bujanovac – Tročlana ekipa takmičara, sa nastavnikom harmonike Milošem Stoimenovim, iz Škole za osnovno muzičko obrazovanje iz Bujanovca pobrala je nagrade na Međunarodnom takmičenju harmonikaša „Viva harmonika“, održanom od 16. do 18 marta u Aleksincu.

22. Mart 2018.

FILM „LED“ SA MILOŠEM BIKOVIĆEM 27. MARTA U BIOSKOPU

Bujanovac. – U bioskop Doma kulture „Vuk Karadžić“ u Bujanovcu 27. marta stižu dva filma.

«Претходна страна   Следећа страна»