Arhiva vesti
                   
10. April 2017.

DOM KULTURE U BUJANOVCU ORGANIZUJE AKCIJU ZA NAJLEPŠE USKRŠNjE JAJE

Bujanovac – Dom kulture „Vuk Karadžić“u Bujanovcu i ove godine će biti domaćin tradicionalnih Vaskršnjih svečanosti.

10. April 2017.

ROK ZA PRIJAVU ZA BESPLATNE UDžBENIKE DO 15. APRILA

Preševo, Bujanovac, Medveđa - Prijavljivanje za dodelu besplatnih udžbenika za narednu školsku godinu u osnovnim školama traje do 15. aprila, a škole imaju rok do 25. aprila da podatke unesu u informacioni sistem „Dositej”.

7. April 2017.

OSNOVNA ŠKOLA „BRANKO RADIČEVIĆ”: INFORMIŠI SE, RECI NE DROGAMA

Bujanovac – „Informiši se, reci ne drogama“ naziv je predavanja o narkomaniji koje su pripadnici Policijske stanice Bujanovac održali učenicima šestog i sedmog razreda bujanovačke Osnovne škole  „Branko Radičević“.

7. April 2017.

EPS U BUJANOVCU OTKRIO KRAĐU STRUJE U LOKALIMA U CENTRU GRADA

Bujanovac - Goran Nikolić, direktor Elektrodistribucije u Vranju, izjavio je da su stručnjaci Elektroprivrede Srbije (EPS) u Bujanovcu otkrili osam nelegalnih priključaka na elektro-mrežu. Uglavnom se radi o pojedinim ugostiteljskim lokalima na Karađorđevom trgu.

7. April 2017.

HUMANITARNA PREDSTAVA I IZLOŽBA ZA POMOĆ DEVOJČICI IZ TULARA

Medveđa - U sali Doma kulture u Medveđi, danas od 17 časova, održaće se humanitarna priredba predškolske ustanove „Mladost” pod sloganom „Daj mi ruku veliki svete, nekada si i ti bio dete“. Ovo je 14 humanitarna priredba „Deca za decu“ koju mališani iz vrtića, zajedno sa svojim vaspitačima, organizuju da bi pomogli nekom detetu sa teritorije opštine Medveđa.

6. April 2017.

ŠKOLICA ZA DECU MIGRANTE U PREŠEVSKOM PRIHVATNOM CENTRU

Preševo - U Prihvatnom centru u Preševu za decu migrante, uzrasta od 7 do 15 godina, organizovana je nastava neformalnog tipa. Više međunarodnih organizacija radi sa decom, a predavači su njihovi zemljaci. Nema neopravdanih časova ni ocenjivanja, prisustvo je dobrovoljno, a učionice su pune.

6. April 2017.

„BIVODA” NA SAJMU PRIVREDE U MOSTARU

Bujanovac - Bujanovačka „Bivoda“ jedan je od blizu hiljadu izlagača na dvadesetom po redu Sajmu privrede, koji se od 4. do 8. aprila održava u Mostaru. Nenad Zafirović, direktor bujanovačke fabrike za proizvodnju mineralne vode i sokova, kaže da na manifestaciji prisustvuju brojne delegacije iz čitavog sveta...

6. April 2017.

PREVEDENO PET ZAKONA NA ALBANSKI JEZIK

U skladu sa preporukom Evropske komisije, Služba Koordinacionog tela je, u konsultaciji sa Kancelarijom za ljudska i manjinska prava obezbedila prevod Zakona o ličnoj karti,  Zakona o udžbenicima, Zakon o parničnom postupku, Zakon o prekršajima i Zakona o opštem upravnom postupku.

4. April 2017.

U SUSRET GEJZERSKIM NOĆIMA NA NIŠKOM SAJMU TURIZMA

Medveđa - Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gejzer“ u Sijarinskoj banji aktivno je učestvovala na 18. Međunarodnom sajmu turizma i aktivnog odmora koji je od 30. marta do 1. aprila održan u niškoj hali „Čair“.

4. April 2017.

MINISTAR ŠARČEVIĆ SE SAGLASIO SA POVEĆANjEM PLATA U PROSVETI

Beograd - Ministar prosvete Mladen Šarčević saglasio se sa predlogom tri reprezentativna sindikata obrazovanja da plate u prosveti bude povećane 15 odsto i rekao da će prvi deo povećanja biti u junu 2017, a drugi deo u četvrtom kvartalu 2017, saopštili su sindikati.

«Претходна страна   Следећа страна»