Arhiva vesti
                   

AIDA ČOROVIĆ NA ZAVRŠNICI TRIBINA O MANjINSKIM PRAVIMA U BUJANOVCU I PREŠEVU

30. Maj 2014.

Serija tribina o problemima prava žena na jugu Srbije nastavlja se 30.05.2014. godine održavanjem tri tribine o pravima žena na časovima građanskog vaspitanja u Srednjoj školi „Sveti Sava“  u Bujanovcu i Gimnaziji „Skenderbeg“ u Preševu, sa učešćem Aide Ćorović, narodne poslanice, aktivistkinje za ljudska prava i bivše koordinatorka nevladine orgnaizacije Urban In iz Novog Pazara. Tribine se održavaju u okviru završnih aktivnosti na  projektu „Izjendači me“,  čiji je cilj unapređenje svesti građana o značaju poštovanja prava manjina.

Spomenute tribine će biti održane u sledećim terminima:

-  od 9.40 do 10.25 časova u  Gimnaziji „Skenderbeg“ u Preševu;

- od 12.15 do 13.00 časova u Gimnaziji  „Sezai Surroi“ u Bujanovcu;

- od 14.45 do 15.30 časova u Srednjoj školi „Sveti Sava“ u Bujanovcu.

 Više od dve decenije je angažaman Aide Ćorović vezan za odbranu ljudskih prava, a aktivnosti vezane za ženska prava i rodnu ravnopravnost u tome imaju posebno mesto.

Serija tribina o manjinskim grupama i njihovim pravima u Srbiji se realizuje u okviru projekta „Izjednači me!”.  U okviru projekta su u proteklih godinu dana, pored tribina o manjinskim pravmia, realizovane sledeće aktivnosti: kampanja „Mi-tu“, koja je uključivala različite aktivnosti, filmove i predstave i čija publika je brojala preko 8.000 građana, edukacija mladih za aktivno delovanje kroz novinarstvo i aktivizam i rad lokalnih i regionalnih timova profesionalaca iz institucija i organizacija koje se bave manjinama. Projekat “Izjednači me” realizuje Generator iz Vranja, a finansira ga Delegacija Evropske unije u Srbiji, u okviru programa EIDHR i opštine u kojima se projekat realizuje.

Izvor: NVO Generator, Jugmedia i Koordinaciono telo