Arhiva vesti
                   
26. Maj 2014.

DAN OPŠTINE MEDVEĐA POSVEĆEN POMOĆI UGROŽENIMA

Medveđa - Iz budžeta opštine Medveđa  biće izdvojeno 200 hiljada dinara za pomoć ugroženima, a  zaposleni u upravi odreći će se pet procenata  zarade,  rekla je predsednica Skupštine te opštine Nataša Filić.

26. Maj 2014.

PROJEKAT PODRŠKE RAZVOJU PRIVATNOG SEKTORA U JUŽNOJ SRBIJI

Projekat će u narednom periodu sprovoditi Sjedinjene Američke Države, preko Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u Srbiji, i Vlada Republike Srbije, preko Nacionalne agencije za regionalni razvoj i akreditovanih Regionalnih agencija za razvoj (Zlatibor, Kraljevo, Novi Pazar i Leskovac). 

26. Maj 2014.

UČENICI I NASTAVNIK IZ BILjAČE PRUŽILI PODRŠKU STANOVNIŠTVU POGOĐENOM POPLAVAMA

Selim Zećiri, nastavnik veronauke i đaci Osnovne škole u Biljači, polaznici Škole srpskog jezika iz istoimenog sela, uputuili su izraze saučešća povodom stradanja ljudi u poplavama koje su zadesile našu zemlju. Oni su tom prilikom uputili reči podrške  stanovništvu pogođenom poplavama.

23. Maj 2014.

NOVA POMOĆ „BIVODE“

Bujanovačka „Bivoda“ uputila je treći šleper pomoći u flaširanoj vodi stanovništvu poplavljenog područja u Srbiji.

Dejan Đelić, direktor „Bivode“, kaže da je ukupna količina flaširane vode koju je fabrika do sada donirala 65.500 litara u ambalaži od dva i šest litara.

23. Maj 2014.

NSZ POZIVA POSLODAVCE ZA SANACIJU POPLAVA

Beograd – Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ)  uputila je poziv svim poslodavcima u Srbiji, koji imaju mogućnosti i potrebe za radnicima,  radi angažovanja na sanaciji i revitalizaciji područja devastiranih poplavama. Poslodavci se obaveštavaju radi obraćanja službi kako bi se obezbedili potrebni kadrovi svih profila i zanimanja. Poslodavci se mole da se obrate nadležnim filijalama gde se podnose zahtevi za selekciju potrebnih kadrova.

23. Maj 2014.

Lista kandidata koji su ispunili formalne uslove na konkursu Službe Koordinacionog za dodelu stipendija za upis na studije na Univerzitetu u Novom Sadu

Lista kandidata koji su ispunili formalne uslove na konkursu Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa za dodelu stipendija za upis na studije na Univerzitetu u Novom Sadu – 2014/2015

22. Maj 2014.

POMOĆ IZ BUJANOVCA SE I DALjE ŠALjE

Iz Bujanovca u Paraćin krenulo je pet kamiona.

„Sa crkvenom zajednicom u Bujanovcu sakupićemo robu koja je po selima sakupljena u crkvama i donećemo je u Crveni krst da bih je sortitali i pripremili", kaže Bratislav Lazarević iz Crvenog krsta u Bujanovcu.

22. Maj 2014.

NOVINARSKA UDRUŽENjA SRBIJE POMAŽU STANOVNIŠTVO I KOLEGE U POPLAVLjENIM PODRUČJIMA

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) pozvalo je danas kolege na solidarnost s medijima, novinarima i medijskim radnicima koji žive i rade u poplavljenim područjima i koji su nakon izlivanja reka širom Srbije stradali ili izgubili imovinu. NDNV je u saopštenju navelo da se priključilo Upravnom odboru Fondacije Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), s ciljem da se novčanim donacijama pomogne novinarima i njihovim porodicama koje su u poplavama pretrpele materijalne štete. Udruženje je pozvalo svoje članove da se pridruže akciji i dodao da će i samo udruženje finansijski pomoći ovu akciju solidarnosti.

21. Maj 2014.

PRIKUPLjA SE POMOĆ U 138 ŠKOLA

Leskovac/Vranje – Direktori svih 138 osnovnih i srednjih škola u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu doneli su odluku o prikupljanju novčane pomoći za škole nastradale u katastrofalnoj poplavi.

Akciji će se pridružiti i zaposleni u 13 predškolskih ustanova.

21. Maj 2014.

KARTA POTENCIJALNIH KLIZIŠTA

Klizišta na jugu Srbije nisu opasnost.

Geolozi Miloš Marjanović i Uroš Đurić objavili su kartu potencijalnih klizišta koja se, nakon obilnih padavina, mogu javiti i na jugu Srbije.

«Претходна страна   Следећа страна»