Arhiva vesti
                   

OPŠTINA BUJANOVAC ORGANIZOVALA SKUPLjANjE POMOĆI ZA POPLAVLjENE

26. Maj 2014.

Bujanovac - Opština Bujanovac upućuje pomoć ugroženom stanovništvu u opštinama Paraćin,Smederevska Palanka i Despotovac .

Nedžat  Behljuli iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj rekao je da je Opštinsko veće donelo odluku o prikupljanju pomoći na sednici održanoj  21. maja.

„Jednoglasno je odlučeno  da se i opština Bujanovac pridruži akciji prikupljanja humanitarne pomoći za opštine koje su pogođene poplavama i za ove namene će biti izdvojena i posebna sredstva “, rekao je Behljuli.

On je dodao da je prikupljena i pomoć u robi.

 „Za opštine   Paraćin i Smederevska Palanka  obezbeđen  je po jedan  šleper vode za piće, svaki sa po  22 hiljada litara. U opštinu Despotovac je  upućen kamion sa  sredstvima za higijenu i sredstvima za spoljnu i unutrasnju dezinfekciju”, izjavio je Behljuli. 

Sem ovoga, u svim  albanskim školama započeta  je akcija prikupljanja humanitarne pomoći i u njjoj učestvuju sva deca koja prilažu novac, odeću, konzerviranu hranu i  sredstva za higijenu. Istovremeno, i svi prosvetni radnici koji rade u tim školama prikupljaju novčanu pomoć za stanovnike  Srbije ugrožene poplavom”, rekao je Behljuli.

Izvor: Jugpres i Koordinaciono telo