Arhiva vesti
                   
15. Maj 2013.

ZA PRIVREDNIKE SA JUGA SRBIJE 60 MILIONA DINARA BESPOVRATNIH SREDSTAVA

Bujanovac - Služba Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa opredelila je 60 miliona dinara bespovratnih sredstava za privrednike iz tri opštine. Za opštinu Bujanovac opredeljeno je 25,5 miliona dinara...

15. Maj 2013.

PËR NDËRRMARSIT NGA JUGU I SËRBIS 60 MILION DINAR MJETE TË PA KTHYESHME

Bujanoc- Shërbimi i Trupit Koordinues i Qeveris Republikës së Sërbis për komunën e Preshevës Bujanocit dhe Medvegjës i ka dedikuar 60 milion dinarë mjete të pa kthyeshme për ndërrmarsit nga tri komunat. Për komunën e Bujanocit janë dedikuar 25,5 million dinarë, për komunën e Preshevës 22,5 million dinarë dhe për komunën e Medvegjës 12 milion dinarë mjete subvencionale.

14. Maj 2013.

BUJANOVAČKA PRIVREDA NA ALBANSKOM TRŽIŠTU

Bujanovac – Bujanovačka opština je uspostavila saradnju sa Privrednom i industrijskom komorom Tirane.

13. Maj 2013.

ČIŠĆENjE TERENA OD KASETNE MUNICIJE U OPŠTINI BUJANOVAC

Beograd - Ambasador Norveške pri UN u Ženevi i predsedavajući Konvencije protiv kasetne municije Stefen Kongstad danas će obići mesto Bogdanovac u opštini Bujanovac, gde je u toku čišćenje terena od kasetne municije zaostale iz 1999. godine.

13. Maj 2013.

TRAŽE SLOBODU ZA ČLANOVE “GNjILANSKE GRUPE”

Preševo – Albanci juga Srbije zatražili su prekjuče na protesnom skupu u Preševu da veće Apelacionog suda u Beogradu u ponedeljak oslobodi svake odgovornosti devetoricu pripadnika “Gnjilanske grupe” Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe (OVPBM), koji su 21. januara 2011. godine, prvostepenom presudom, osuđeni na 116 godina zatvora.

11. Maj 2013.

SAOPŠTENjE ZA MEDIJE – IZJAVA ZORANA STANKOVIĆA

Vlada je apsolutno zainteresovana za rešavanje pitanja Albanske nacionalne manjine, rekao je Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa i naglasio da će se kroz državne institucije rešavati sva pitanja dinamikom koju predviđa zakon.

10. Maj 2013.

KOD PREŠEVA UHAPŠENI ŠVERCERI POVEZANI SA OVK

Preševo- Pripadnici uprave granične policije , u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, uhapsili su 12 osoba koje su krijumčarile narkotike i akciznu robu, a nađeni su i dokazi o povezanosti ove kriminalne grupe sa pripadnicima Oslobodilačke vojske Kosova.

10. Maj 2013.

Koordinaciono telo za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa i ove godine dodeljuje 60 miliona bespovratnih sredstava za razvoj malih i srednjih preduzeća i poljoprivrednih zadpuga.

Služba Koordinacionog tela poziva sve zainteresovane privrednike na prezentaciju ekonomskog programa za dodelu subvencija.

«Претходна страна