Arhiva vesti
                   

ZA PRIVREDNIKE SA JUGA SRBIJE 60 MILIONA DINARA BESPOVRATNIH SREDSTAVA

15. Maj 2013.

Bujanovac - Služba Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa opredelila je 60 miliona dinara bespovratnih sredstava za privrednike iz tri opštine. Za opštinu Bujanovac opredeljeno je 25,5 miliona dinara, za opštinu Preševo 22,5 miliona dinara i za opštinu Medveđa 12 miliona dinara subvencionisanih sredstava. Konkurs će biti otvoren 21. maja, izjavila je juče u Bujanovcu pomoćnica direktorke Službe Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Jelena Varagić.

Varagić  je u Bujanovcu je na prezentaciji ekonomskog programa za dodelu subvencija rekla da za sredstva mogu da konkurišu privrednici koji imaju sedište u ovim opštinama, koji imaju najmanje dva zaposlena radnika, kojima račun nije u blokadi, niti je pokrenut stečajni postupak i čija firma postoji najmanje tri godine.

„Oni koji su prošle godine dobili subvencije ne mogu da konkurišu ove godine. Maksimalan iznos sredstava koja se dodeljuju jednoj firmi je tri miliona dinara", dodala je Varagić.

Ona je navela da Služba Koordinacionog tela od 2012. godine dodeljuje subvencije malim i srednjim preduzećima i registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima. Prošle godine su privrednici iz ove tri opštine dobili ukupno 40 miliona dinara subvencija, i to sedam privrednika iz opštine Bujanovac, pet iz Preševa i tri iz Medveđe.

„Svi koji su prošle godine dobili subvencije imali su obavezu da planirani broj radnika, koje nameravaju da zaposle nakon dobijanja subvencionisanih sredstava, ne smeju da otpuste tri godine. Kod svih njih je u toku kontrola da li su sredstva koja su dobili uložili u povećanje proizvodnje i otvaranje novih radnih mesta", istakla je Varagić.

Cilj programa dodele bespovratnih sredstava je pomoć ekonomskom razvoju opština Bujanovac, Preševo i Medveđa i podsticaj zapošljavanja.

Izvor: Beta