Arhiva vesti
                   

KOMPJUTERSKA UČIONICA NA FAKULTETU U BUJANOVCU

22. Mart 2012.

Bujanovac – Studentima prve godine odeljenja Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu juče je predata na upotrebu kompjuterska učionica čije je opremanje, preko Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa,  sa 16.000 dolara finansirao program Ujedinjenih nacija.

Direktorka Koordinacionog tela, Danijela Nenadić, rekla je da je za potrebe rada odeljenja Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu nabavljeno 15 kompjutera, štampača i prateće opreme, kao i stolovi i stolice.

„Opremanje kompjuterske učionice bio je jedan od uslova da odeljenje Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu dobije akreditaciju za rad, ali je i neophodno, jer studenti već na prvoj godini imaju informatiku kao obavezan predmet, za koji je neophodan rad na kompjuteru“, navela je Danijela Nenadić.

Odeljenje Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu počelo je da radi 28. oktobra 2011. godine, kada je prvu godinu upisalo 69 studenata koji se finansiraju iz budžeta, a nastava se izvodi na srpskom i albanskom jeziku.