Arhiva vesti
                   

NOVI AMFITETAR U SELU KLENIKE

27. Mart 2012.

Presednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, ministar Milan Marković, u petak 23.03.2012. posetio je selo Klenike u opštini Bujanovac. Koordinaciono telo pomoglo je izgradnju amfiteatra u osnovnoj školi „Bora Stanković“ u kojem će biti organizovane sve svečanosti i društveni događaji vezani za život ove škole.  Izgradnja amfiteatra je investicija vredna 12 miliona dinara i predstavlja projekat od velikog značaja za razvoj društvenog života svih stanovnika Klenika i okoline.

Đaci, nastavnici, direktor škole „Bora Stanović“ i građani Klenika dočekali su ministra Milana Markovića i pomoćnika ministra prosvete i nauke Zorana Kostića. Otvaranju amfiteatra prisustvovali su i predstavnici lokalne samouprave.

„Jako je važno da postoji ovakav objekat jer ovo je mesto ka kojem gravitiraju stanovnici još 9 sela. Ovde mogu da dolaze deca i da održavaju priredbe. Pored toga mogu i brojne druge stvari da se organizuju i da se društveni život svih vas koji ovde živite  unapredi. U malim sredinama kvalitet društvenog života u dobroj meri zavisi od ljudi koji su spremni i sposobni da to osmisle i da budu  kreativni. Pozivam vas da ovaj prostor ispunite svojom kreativnošću i brojnim dešavanjima kojima će se sticati nova znanja i dati prostor za druženje. Izgradnja amfiteatra počela je davne 1989. godine i bilo je važno da ga završimo kako bismo poslali dobru poruku građanima koji žive u ovom kraju“, izjavio je Milan Marković.

Pomoćnik ministra prosvete i nauke Zoran Kostić istakao je da „izgradnja amfiteatra ukazuje na to da je na putu znanja neophodno uložiti mnogo truda kako bi deca živela, učila i radila u mnogo boljim uslovima“.

Amfiteatar je otvoren povodom obeležavanja 165 godina postojanja i rada škole, koju osim učenika sela Klenike pohađaju i đaci iz još 9 okolnih sela.