Arhiva vesti
                   

SIMPO ŠIRI POSLOVE U RUSIJI

9. Jun 2011.

Vranje - Ruske firme koje se bave prometom nameštaja  Italika i IP  kupiće od Simpa do kraja ove godine robu u vrednosti od dva miliona evra.

Ugovore o tome potpisali su u Vranju predstavnici tih firmi sa generalnim direktorom „Simpa“ Slađanom Disićem.

„Ovo je početak ozbiljnog povratka Simpa na rusko tržište“, rekao je Disić, dodavši da oni već nekoliko godina posluju u Rusiji posredstvom Ikee. Ove godine Ikea će isporučiti na rusko tržište Simpov nameštaj u vrednosti od 15 miliona evra. Disić smatra da je ukidanje carinskih barijera između naše zemlje i Rusije odličan preduslov za njihov mnogo snažniji prodor na to ogromno tržište.

 „Naše ambicije na ruskom tržištu daleko su veće. Možemo da ostvarimo tamo plasman do 30 miliona evra godišnje“, izjavio je Disić.

Zajedno s predstavnicima Italike i IP-a, Simpove fabrike u Vranju, Bujanovcu i Žbevcu obišli su vlasnici i direktori još nekoliko ruskih trgovinskih firmi specijalizovanih za nameštaj. Na završetku posete Simpu u Beogradu i oni su ozvaničili saradnju sa vodećim balkanskim proizvođačem nameštaja. U Simpu nagoveštavaju skorašnji dolazak još jedne veće grupe budućih ruskih paretnera.

Simpov izvoz u mnoge evropske zemlje već je na nivou iz vremena pre raspada Jugoslavije, poput Francuske i Italije. Ova vranjska kompanija izvozi u Italiju više nego ranije.