Arhiva vesti
                   

POZORIŠNA PREDSTAVA KOJA RUŠI ETNIČKE BARIJERE

20. Decembar 2010.

Pozorišni komad „Mi smo ceo svet“, omladinskog centra „Ti i ja smo mi“ iz Bujanovca,  izveden je u petak 17. decembra 2010. godine u prepunoj sali Narodnog pozorišta na sceni „Raša Plaović“.

Pred predstavu, publici su se obratili upravnik Narodnog pozorišta Božidar Đurović, pokrajinski sekretar za kulturu Miodrag Đurić, ministar kulture Nebojša Bradić i predsednik Koordinacionog tela ministar Milan Marković.

Ovo je druga multietnička predstava omladinskog centra koji radi sa mladima, različitih nacionalnosti, sa juga Srbije. Ovaj put mladi sa juga – iz Bujanovca i Preševa, radili su sa vršnjacima iz Kikinde. Njih 28 je u Narodnom pozorištu izvelo komad „Mi smo ceo svet“ za publiku u Beogradu.

U komadu se prožima niz paralelnih tema a glavni motiv je zabranjena ljubav.
Predstavu su do sdaa imali prilike da vide građani Kikinde, Ljubljane i Bujanovca, a prošle nedelje tu privilegiju je imala i publika u Beogradu.

Ovi mkladi ljudi svojom pojavom šalju jake poruke ljubavi, prijateljstva i mira svojim druženjem i kreativnošću. Ono što oni poručuju jeste da boja kože, jezik, religija, kultura i poreklo nisu bitni jer „Ti i ja smo mi a mi smo ceo svet!“.

Nadamo se da će ovu poruku imati prilike da čuju, vide i osete i ostali građani u Srbiji i regionu.

Projekat su podržali Pokrajinski sekretarijat za kulturu AP Vojvodina i Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.