Arhiva vesti
                   
9. Novembar 2007.

KONKURS ZA NOVE PROJEKTE U MINISTARSTVU KULTURE SRBIJE

Ministarstvo kulture Srbije je raspisalo konkurs za sufinansiranje projekata i programa u idućoj godini koji svojim kvalitetom doprinose razvoju i prezentaciji umetnosti i kulture, saopštila je pres služba Ministarstva. Konkurs, koji je otvoren do 3. decembra, odnosi se na programe, odnosno projekte iz oblasti pozorišnog stvaralaštva, muzičkoscenskog i plesnog, muzičkog, vizuelnog i multimedijalnog stvaralaštva, kinematografije, kulturnoumetničkog amaterizma, izvornog narodnog stvaralaštva i očuvanja nematerijalnog kulturnog nasleđa.

8. Novembar 2007.

POSAO ČEKA 3.000 LjUDI

U opštini Medveđa, jednoj od najsiromašnijoj sredini na jugu Srbije, živi se teško. Dosta je nezaposlenih a nemogućnost dobijanja radne knjižice, obezbeđenja egzistencije jedan je od razloga migracije ljudi. U mnogim brdsko-planinskim selima, kojih je i najviše u opštini Medveđa, samuju uglavnom starine a bela kuga ozbiljno je zapretila i mesnim zajednicama u blizini opštinskog centra. Nevolja je i podatak da je privreda u kolapsu, da u malobrojnim preduzećima još nije završena vlasnička transformacija.

7. Novembar 2007.

NOVI DALEKOVOD ZA MAKEDONIJU

Preševo - Prilikom posete jugu Srbije i graničnom prelazu "Preševo", potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić je najavio izgradnju dalekovoda radi bolje i efikasnije prodaje električne energije Makedoniji.

5. Novembar 2007.

5. novembar 2007. god.

Početak rekonstrukcije i modernizacije graničnog prelaza Preševo, kako bi se taj granični prelaz prilagodio standardima Evropske unije. Novac za izgradnju i rekonstrukciju dela ovog prelaza donirala je Evropska unija, preko Evropske agencije za rekonstrukciju, dok je Vlada Srbije obezbedila ostatak sredstava. Izvodjenje prve faze radova, u vrednosti od oko pet miliona evra, trajace 14 meseci.

5. Novembar 2007.

U RAZVOJ OPŠTINA NA JUGU SRBIJE ULOŽENO 5.6 MILIJARDI DINARA

BUJANOVAC (Beta) - Šef bujanovačke kancelarije Koordinacionog tela za jug Srbije Sima Gazikalović rekao je da je u razvoj tri opštine na jugu Srbije od 2000. godine uloženo oko 5,6 milijardi dinara.

3. Novembar 2007.

MODERNIZACIJA PREŠEVA

Rekonstrukcija i modernizacija graničnog prelaza Preševo počeće u ponedeljak, kako bi se taj granični prelaz prilagodio standardima Evropske unije, saopšteno je iz Vlade Srbije. Evropska unija, preko Evropske agencije za rekonstrukciju, donira novac za izgradnju i rekonstrukciju dela prelaza, dok Vlada Srbije obezbeđuje ostatak.

2. Novembar 2007.

UNIŠTENO 11 KASETNIH BOMBI

Bujanovac - Posebna ekipa Ministarstva odbrane tokom dvodnevnog rada na terenu na području opštine Bujanovac, na više lokacija uništila je 11 zaostalih kasetnih bombi iz vremena NATO bombardovanja. Sedam kasetnih bombi otkriveno je i uništeno na lokaciji "Cunga". Po dve kasetne bombe uništene su u blizini trafo stanice u Jastrepcu i na lokaciji "Kitka" u neposrednoj blizini Bujanovačkoj jezera.

1. Novembar 2007.

GRANIČNI PRELAZ "PREŠEVO"

Građevinska direkcija Srbije je zadužena da u ime Republike Srbije, preuzme prava i obaveze Investitora, za granične prelaze Batrovci i Preševo, Zaključkom Vlade RS od 31.07.2003. godine. Rekonstrukcija i izgradnja GP Preševo podrazumeva podizanje nivoa opremljenosti i potrebnih kapaciteta, kako bi se granični prelaz prilagodio standardima Evropske unije. U tom cilju Evropska unija (preko Evropske agencije za rekonstrukciju), donira sredstva za izgradnju i rekonstrukciju dela preleza, dok sredstva van donacije obezbeđuje Vlada RS.

«Претходна страна