Arhiva vesti
                   

U RAZVOJ OPŠTINA NA JUGU SRBIJE ULOŽENO 5.6 MILIJARDI DINARA

5. Novembar 2007.

BUJANOVAC (Beta) - Šef bujanovačke kancelarije Koordinacionog tela za jug Srbije Sima Gazikalović rekao je da je u razvoj tri opštine na jugu Srbije od 2000. godine uloženo oko 5,6 milijardi dinara.
"U ekonomske, infrastrukturne i druge projekte, Vlada Srbije i razne međunarodne organizacije, u ove tri opštine (Bujanovac, Preševo i Medveđa) od 2000. godine i prelazne vlade, plasirali su 5,6 milijardi dinara, odnosno oko 72 miliona evra", rekao je Gazikalović za agenciju Beta. On je takođe rekao da je od te sume, iz budžeta Srbije, preko Koordinacionog tela, plasirano 3,9 milijardi dinara, odnosno oko 50 miliona evra. Ostatak od 1,7 milijardi dinara, odnosno 22 miliona evra, uložile su razne međunarodne vladine i nevladine organizacije.
Nagip Arifi, predsednik opštine Bujanovac rekao je danas za Betu da sumnja da su ti podaci tačni.
"Srpska vlada je preko Koordinacionog tela u opštinu Bujanovac, od 2000. do danas, plasirala nešto više od milijarde dinara, odnosno 12 miliona evra", utvrdio je Arifi.
On je dodao da su to zvanični podaci za Bujanovac i da je taj novac "kap u moru" u odnosu na ekonomske potrebe Bujanovca i juga Srbije. "Ja pritom ne isključujem podatke o vladinim investicijama u neke druge projekte za koje mi možda ne znamo, ali ta sredstva nisu prošla preko računa opštine", rekao je Arifi.