Архива вести
                   

СТАНКОВИЋ И АМБАСАДОР ФИНСКЕ У БУЈАНОВЦУ

10. фебруар 2014.

У петак 7. фебруара председник Координационог тела професор Зоран Станковић састао се у Бујановцу са амбасадором Финске Њ.Е. Пеком Орпаном. Ово је била прва посета амбасадора Орпане Бујановцу и прилика да се упозна са активностима Координационог тела на плану унапређења бројних апеката живота грађана ове општине.

Професор Станковић и амбасадор Орпана посетили су две средње школе у Бујановцу – „Свети Сава“ и „Сезаи Сурои“ где су разговарали са директорима и наставним особљем ових установа. Посета школама део је пројекта „Агора 2“ који реализује Центар за регионализам из Новог Сада, а којим се жели постићи већа сарадња између две школе кроз стварање средњошколских задруга, путем којих ће ученици из Бујановца заједно радити на стварању часописа за средњошколце.

Након посете средњим школама професор Станковић и амбасадор Орпана, заједно са председником оштине Нагипом Арифијем, директором Центра за регионализам Александром Поповим, и шефом канцеларије ОЕБС-а у Бујановцу Ериком Ментоном, учествовали су на трибини чија је тема била превазилажење међуетничке дистанце.

Говорници трибине су средњошколцима поручили да је непходно да успоставе сарадњу и међусобно поверење, а амбасадор Финске је додао да је за то кључно познавање званичног језика, јер се само на тај начин могу искористити прилике које се пружају младима.

Извор: Координационо тело