Архива вести
                   

СРЕДЊА СТРУЧНА ШКОЛА „СВЕТИ САВА“: ПОПЛАВЉЕНО ПРИЗЕМЉЕ, УЧЕНИЦИ ВРАЋЕНИ КУЋАМА

9. јун 2017.

Бујановац – Синоћна „провала облака“над Бујановцем и немогућност канализационог система да прими велике количине воде изазвали су поплаву у приземљу бујановачке средње стручне школе „Свети Сава“. Мада је вода, због влаге и заосталог муља, испумпана пре почетка наставе, ученици другог разреда су враћени кућама. Директорка школе Бисерка Јовић каже да ће настава бити надокнађена идуће суботе.

Поплављени су били кабинети за информатику, угоститељство и остале учионице и просторије у приземном делу школе, који је до сада плављен више пута, увек при мало обимнијим падавинама.

“Срећом да сада није захваћена и фискултурна сала која је недавно санирана од последица претходних поплава. У школи је тренутно искључена струја. За сада не знамо колика је материјална штета. Очекујемо помоћ лоалне самоуправе. Неопходно је да се у догледно време обаве потребни радови, како више не би долазило до оваквих ситуација,” рекла је Директорка Јовић.

За ученике завршних разреда створени су неопходни услови за несметано полагање матурских испита, који су у току и који се обављају у учионицама на спратовима. Настава у другој смени почеће у исто време као и претходних дана.

Извор: Бујановачке и Координационо тело