Архива вести
                   

СРБИ ИЗ ИТАЛИЈЕ НА БОЖИЋНОМ ПРИЈЕМУ У МЕДВЕЂИ

10. jануар 2018.

Медвеђа - Председник општине Медвеђа Небојша Арсић приредио је божићни пријем за представнике Српске културне заједнице „Свети Сава“ из места Валдањо у Италији, где је недавно са сарадницима боравио и успоставио прве контакте.

Током пријема је предложено  да се на Одбору дијаспоре размотри опција сакупљања донација за фрескописање унутрашњости цркава у Медвеђи

„Људи који одлазе ван граница своје земље представљају важне мостове између земаља. Својим знањем, идејама, искуствима и контактима уносе одрживе промене и могу на различите начине  да помогну својим матичним земљама и општинама из којих потичу”, рекао је Арсић, који је Србе из Италије примио у свом кабинету

Председник поменуте заједнице Миодраг Јанковић је казао да оваква окупљања учвршћују односе између матице и дијаспоре и додао је да овај састанак представља знак да повезивање српских удружења може да допринесе унапређењу и бољој перспективи локалне самоуправе. Он је на пријему нагласио да то представља знак да интересовање матице за рад дијаспоре расте и да ће сарадња у будућности бити много јача и боља.

На састанку је договорено и окупљање дијаспоре, која се традиционално одржава у првој седмици августа, под називом „Завичајни сусрети Медвеђе“.

Извор: Југмедиа и Координационо тело