Архива вести
                   

СПРЕМНА СВЕТОСАВСКА НЕДЕЉА

11. jануар 2018.

Врање - У Врању ће од 21. до 27. јануара бити одржана културно-просветна и духовна манифестација ,,Светосавска недеља”, која се већ 28 година организује у част првог просветитеља и архиепископа Светог Саве.

Градоначелник Врања Слободан Миленковић ће у недељу 21. јануара у 19 сати у Галерији Народног музеја отворити овогодишњу манифестацију, а планирани су и наступ хора Музичке школе ,,Стеван Мокрањац” и отварање изложбе ,,Дрворези и бакрорези” Музеја СПЦ у Београду.

Другог дана ,,Светосавске недеље” , полазници Регионалног центра за таленте извешће позоришну представу ,,Прича о Светом Сави”, а глумци Позоришта ,,Бора Станковић” ,,Чуда Светог Саве”.

У уторак 23. јануара, на програму је књижевни портрет Љубице Арсић, када ће, поред ауторке, говорити и Александар Јерков, књижевни критичар.

У среду 24. јануара, биће отворена изложба ликовних радова ученика са такмичења поводом ,,Светосавске недеље”, затим изложба икона полазника Ликовне радионице Народног универзитета и ученика основних и средњих школа, а круна те вечери биће додела награда најбољим рецитаторима, ауторима ликовних и литерарних радова и најбољој екипи квиза ,,Светосавље” и промоција листа ,,Срећни дани”.

У четвртак 25. јануара биће организован интерактивни књижевни сусрет, односно разговор писаца Власте Ценића, Виолете Јовић и Жикице Димитријевића са ученицима и децом Предшколске установе ,,Наше дете”. Од 19 сати уметничко вече у Спортској хали у Врању имаће група ,,Легенде”.

Светосавска духовна академија биће одржана 26. јануара, а на Дан Светог Саве планирани су света литургија и резање славских колача, као и додела награда ,,Свети Сава” за 2017. годину.