Архива вести
                   

СМАЊУЈЕ СЕ БРОЈ ЗАМЕНИКА, ПОМОЋНИКА И ЧЛАНОВА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

11. март 2019.

Бујановац – Смањење броја чланова Општинског већа, помоћника председника општине и заменика председника скупштине, а Дан општине и локални омбудсман, главне су новине које доноси нови Статут општине Бујановац за који се чека сагласност Министарства за државну управу и локалну самоуправу.

Нови највиши правни акт локалне самоуправе, који је на седници у четвртак усвојило Општинско веће, прописује 7 чланова Општинског већа уместо досадашњих 11, смањење броја помоћника председника општине са три на два, а следећи председник скупштине ће имати једног, а не два заменика као што је сада случај.

Како је објаснио секретар Сукпштине општине Бујановац, Селами Мустафа, до ових промена неће доћи одмах по усвајању новог Статута у локалној скупштини већ тек после следећих локалних избора, док су измене неопходне због усклађивања са актуелним Законом о локалној самоуправи.

Оно што ће Бујановчани моћи да добију одмах, пошто нови Статут прође скупштинску процедуру што се очекује по добијању сагласности на документ из ресорног министарства, је локални заштитник грађана.

Према речима секретара СО Бујановац, Мустафе, статут ће дефинисати и 9. мај као Дан општине.

Извор: Бујановачке и Координационо  тело