Архива вести
                   

ПОЧЕТАК ИСПЛАТЕ ОПШТИНСКИХ СУБВЕНЦИЈА ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ

4. јули 2017.

Бујановац - Председник општине Бујановац Шаип Камбери најавио је да ће ове недеље почети исплата општинских субвенција пољопривредним произвођачима за набавку машина и опреме.

„У буџету општине Бујановац за 2017. годину за ову намену смо предвидели  23 милиона динара. Међутим, на конкурс за доделу субвенционих средстава пристигло је више уредних пријава од очекиваног броја. С обзиром да је, по оцени надлежне комисије, највећи део пријава испунио услове, сада је потребно да локална самоуправа обезбеди око 31.254.000 динара. За исплату средстава, неопходних за суфинансирање новонабављене пољопривредне механизације и опреме, недостаје око 9,3 милиона динара. У складу са закључком Општинског већа, ангажоваћемо се да од Владе, ресорног министарства и Координационог тела добијемо додатна средства,” рекао је Камбери.

Намера локалног руководства је да општина Бујановац буде у кругу локалних самоуправа које највише издвајају за развој пољопривреде.

„Наша намера је да оживимо пољопривреду. Желимо да запошљавамо у овом сектору који има перспективу,” рекао је Камбери.

Закључком Општинског већа, новац за субвенционисање биће исплаћиван по пољопривредним областима и по редоследу конкурисања.

Извор: Врањске, Бујановачке и Координационо тело