Архива вести
                   

НОВА АМБУЛАНТА У ЛЕТОВИЦИ ЧЕКА ДОЗВОЛУ ЗА РАД

3. јули 2017.

Бујановац - Иако је село Летовица пре четири године добило нову зграду амбуланте, која би требало да послује у саставу бујановачког Дома здравља, мештани овог насеља у општини Бујановац и даље безуспешно очекују почетак њеног рада.

На овај проблем недавно је указао Екрем Џемаиљи, одборник у Скупштини општине Бујановац.

„Око 1.700 становника Летовице већ четири године чека почетак рада амбуланте. С обзиром да надлежне институције нису издале потребну дозволу за рад, локална самоуправа би требало да се додатно ангажује на решавању овог проблема. Не можемо више да чекамо. Колико кошта ангажовање два здравствена радника”, питао је одборник Џемаиљи.

Заменик председника општине Бујановац Стојанча Арсић је подсетио да амбуланта у Летовици није у мрежи здравствених установа.

„Од ресорног министарства нисмо добили одобрење за запошљавање кадрова. Имамо нека обећања да ће то бити учињено, али о томе можемо да говоримо тек када она буду испуњена. Треба да сагледамо могућност да локална самоуправа покуша да опреми амбуланту и обезбеди средства за кадрове,” рекао је Арсић.

Он је том приликом истакао да директорка Дома здравља Бујановац сваке године редовно шаље захтеве министарству у циљу стављања ове амбуланте у мрежу здравствених установа.

Извор: Бујановачке и Координационо тело