Архива вести
                   

КРКОБАБИЋ У ПОСЕТИ ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ

12. јун 2017.

Врање -Након обиласка Нишавског, Пиротског и Јабланичког управног округа у протеклим недељама, министар Милан Кркобабић, задужен за регионални развој, одржао је састанак у Врању, где је отишао у обилазак Пчињског округа у оквиру наставка реализације усвојеног Програма финансијске подршке спровођењу мера равномерног регионалног развоја Србије.

Том приликом Кркобабић је одржао састанак са градоначелникoм града Врања, представницима општина Бујановац, Прешево,  Врањска Бања, Босилеград, Владичин Хан, Трговиште и Сурдулица, којем су присуствовали и представници општинских служби задужених за пољопривреду, окружни задружни савез, као и директори задруга из Пчињског округа.

Кркобабић је изјавио да ће Влада Србије у наредне три године учинити све како би допринела развоју југа Србије.

„Окосница такве политике ће  бити унапређење задругарства и профилисање предузећа која ће бити носиоци регионалног развоја, што подразумева утврђивање најмање једног носећег предузећа, које ће да диктира темпо, покреће привредну активност и омогући оживљавање малих и средњих предузећа, јер прича о развоју тих предузећа без постојећих носећих фирми је је Србију коштала много у протеклих 20 година", рекао је Кркобабић.

Такође је нагласио да у овој години Влада Србије мора прецизно да дефинише мапу привредног развоја која ће бити усклађена са новом економском политиком. Кркобабић је изјавио да стање у задругама није сјајно, да је започета афирмација задругарства у циљу оздрављења постојећих задруга и формирања нових, али да ће инсистирати и радити на томе да на подручју сваког од ових пет управних округа, до Нове године, буде основана најмање једна нова задруга и ревитализована једна постојећа.

Извор: Данас и Координационо тело