Архива вести
                   

ЂАЦИ ИЗ „СЕЗАИ СУРОИ“ ПОКАЗАЛИ ЗНАЊЕ НА РЕГИОНАЛНОМ ТАКМИЧЕЊУ У ЛЕСКОВЦУ

4. новембар 2022.

Бујановац – Београд -  Ученици бујановачке Средње школе „Сезаи Сурои“ учествовали су на регионалном такмичењу „Пословни изазов“ у Лесковцу, а један од њих – Ћетин Аћифи, ученик четвртог разреда, са екипом својих вршњака из  других школа, освојио је треће место на овом  такмичењу.

„Наш ученик Ћетин Аћифи, од 110 ученика из 28 средњих школа, заузео је 3. место са другарима из других школа и пласирао се у велико финале које ће се одржати у Београду“, навео је професор Бујар Мустафа.

Петочлани тимови састављени од ученика из различитих школа имали су задатак да осмисле решење реалног пословног проблема, креирају бизнис план и да пред члановима жирија представе своју презентацију.

Пословна идеја Ћетиновог тима је кафић који би поред традиционалних услуга пружао и задовољство читања књига.

„Поносни смо на све ученике, а ово није први успех ученика те групе. Сада је са тимом и ученицима из других школа, остварио пласман у финале и задовољни смо, јер представља нашу школу“, каже Зејни Фејзулаху, директор школе.

Овај гимназијалац је са још четири средњошколца обезбедио учешће на Националном финалном такмичењу које ће бити одржано фебруара следеће године у Београду.

На такмичењу су учествовале и школе из Врања, Власотинца, Сврљига, Прокупља, Житорађе, Пирота, Ниша, Медвеђе, Лесковца, Куршумлије, Дољевца, Бојника, Бабушнице и Алексинца.

Победници на националном нивоу ће учествовати на „Пословном изазову“ западног Балкана заједно са вршњацима из Хрватске, Босне и Херцеговине и Црне Горе.

Извор: Бујановачке, Координационо тело